10/21/2009

Γιώργος Τσακίρης - «Οικογενειακή υπόθεση 2»Έκθεση του Γιώργου Τσακίρη στο Βαφοπούλειο με τίτλο "Οικογενειακή Υπόθεση 2".
Διάρκεια Έκθεσης: 20/10 - 18/12/2009

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 20/10 με πλήθος επισκεπτών, που πέρα από τα έργα - εκτεθειμένα με απλό και απέριττο, άρα ιδιαίτερα άμεσο τρόπο - που μπορούσαν να απολαύσουν, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προβολές και performances.


Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1955. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ζωγραφική με καθηγητή το Farulli και χαρακτική με καθηγητή το Vizzano. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Πραγματοποίησε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2006, στο χώρο της Λόλας Νικολάου, ο Γιώργος Τσακίρης παρουσίασε την «Οικογενειακή υπόθεση 1».

Στην «Οικογενειακή υπόθεση 2», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί συμβολικά γι' αυτόν καρπό οικογενειακής ευεργεσίας, διευρύνεται ο αριθμός των ανθρώπων της τέχνης με έργα και κείμενά τους και φοιτητών, με τους οποίους συνυπήρξε και συνδημιούργησε στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και με μέλη προερχόμενα από τον τόπο καταγωγής του, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο της «Οικογενειακής υπόθεσης 1», που ξεπερνά πλέον τα εκατό μέλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου