10/20/2011

ΕΦΗΜΕΡΗ ΤΕΧΝΗ


Μετά την επιτυχή εξέλιξη των εικαστικών δρώμενων με θέμα «Είναι αυτό Τέχνη» & «Είναι αυτό Μουσική» σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη νέα μας εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Εφήμερη Τέχνη», που θα πραγματοποιηθεί στους κοιτώνες του Στρατοπέδου Κόδρα (κτίριο 1) στο Δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2011.
Το project «Εφήμερη Τέχνη» είναι ένα κάλεσμα σε καλλιτέχνες να παράγουν έργα, (in situ ή μη), τα οποία θα παραμείνουν σε δημόσια έκθεση για δώδεκα (12) ώρες και μετά θα από-δομηθούν.
Θα αποστερηθούν δηλαδή την υλική τους υπόσταση.
Θα αναλωθούν, θα σβήσουν, θα λιώσουν, θα εξατμιστούν, θα φαγωθούν ή … … … … … … … … … … … … … … … Πρόκειται για μια άσκηση για την ανάγνωση του Χρόνου στο Πέρασμα του, για τη φευγαλέα σύλληψη της Συγκίνησης και της Εντύπωσης. Μια πειραματική ανάγνωση πάνω στην έννοια της Διάρκειας, -στη χρονική διάσταση του Έργου Τέχνης, στο Εφήμερο και το Αέναο. Ένα παιχνίδι ίσως γύρω απ την αλληλεπίδραση του έργου με τον θεατή, τους κρυφούς μηχανισμούς της δημιουργίας και της παραγωγής της ανάμνησης.
Μια μελέτη επίσης που αφορά την εμπορική αξία του Αντικειμένου - Έργου –Τέχνης, ενώ έχει αφαιρεθεί η υλική του υπόσταση.
Τα έργα μπορεί να είναι δύο ή τριών διαστάσεων - φωτογραφία, video, performance, ήχος ή άλλου τύπου αισθητηριακή παγίδα.
Μετά την λήξη της έκθεσης, οι μνήμες των έργων θα διαχυθούν στο σώμα της πόλης με την ίδια διαλεκτική μορφή υπαρκτού - ανύπαρκτου (κατά τον έναστρο ουρανό, μεγάλο μέρος του οποίου δεν υπάρχει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, παρόλ’ αυτά, είναι βλέπεται κι επιδρά και ακόμα..).

Πρόγραμμα event
Παρασκευή (21/10/2011, 5μμ – 10μμ), στήσιμο των υπό αποδόμηση έργων.
Σάββατο (22/10, 2μμ – 10μμ), συνεχίζεται η διαδικασία «δόμησης» των έργων
Κυριακή, (23/10, 2μμ – 10μμ) ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνθεσης-δόμησης έργων κι έναρξη της αποδόμησής τους, είτε με την παρέμβαση του καλλιτέχνη, είτε με τη βοήθεια του κοινού. Στις 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σχετικά με την έννοια της «Εφήμερης Τέχνης».
Το όλο event είναι «ανοιχτό» σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει.
(Είσοδος ελεύθερη).
Η όλη διαδικασία θα συνοδεύεται από live μουσική.
Μουσικοί που επιθυμούν να πειραματιστούν ηχητικά είναι ευπρόσδεκτοι να διαπραγματευτούν μαζί μας το υπό διερεύνηση θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου