10/08/2011

ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΙΑΝ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΨΙΛΟΝΑπό 3 Νοεμβρίου 2011 η αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» της Ρόζυ Οικονομίδου παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παλιάν με θέμα «Νύξεις θεάτρου και όνειρα»

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στην τέχνη του παρελθόντος, ο Κωνσταντίνος Παλιάν αναβιώνει μέσα από τη ζωγραφική του θέματα και εικαστικά πρότυπα, που σταθερά, εδώ και χρόνια ερευνά. Στις ενότητες των έργων θεματολογικά πρωταγωνιστούν η ανθρώπινη μορφή – πορτρέτο ή ολόσωμη, ενταγμένη σε φυσικό ή αρχιτεκτονικό και ιστορικά φορτισμένο χώρο – η νεκρή φύση, συμβολικές συνθέσεις και διακοσμητικά μοτίβα. Στα πορτρέτα ιστορικών προσώπων έχει φροντίσει να εμβαθύνει στην προσωπικότητά τους με βάση βιογραφικές πληροφορίες. Παραπληρωματικά στοιχεία όπως ένδυμα, κόσμημα, κόμμωση, κεφαλόδεσμος, αποτελούν πιστές ιστορικές καταγραφές.

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα χαρακτηρίζει τα φυσικά τοπία, ενώ σκηνογραφική είναι η απόδοση των χώρων που προκύπτουν από τον συνδυασμό αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών στοιχείων.

Διάρκεια έκθεσης από 3 Νοεμβρίου 2011 έως 6 Δεκεμβρίου 2011

Αίθουσα Τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ»
Αλεξ. Σβώλου 7 - 54622 Θεσσαλονίκη
Τηλ./Fax. 2310 281852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου