5/17/2015

Gallery ΕΙΡΜΟΣ : Σωτήρης Λιούκρας «Η κοιλάδα του κόκκινου και του πράσινου»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σωτήρης Λιούκρας
«Η κοιλάδα του κόκκινου και του πράσινου»
Εγκαίνια: Τρίτη 19 Μαΐου 2015, 20.30 | Διάρκεια: 19 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2015


Η Γκαλερί ΕΙΡΜΟΣ σας προσκαλεί την Τρίτη 19 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Σωτήρη Λιούκρα «Η κοιλάδα του κόκκινου και του πράσινου»

Η αποτύπωση των βιωμάτων από τις εμπειρίες σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο στο έργο του Σωτήρη Λιούκρα οδηγεί στην διαμόρφωση της εικόνας του γενέθλιου τόπου. Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει σε διαφορετικού επιπέδου συμπληρωματικές έννοιες, που αφορούν το φυσικό και το χτισμένο περιβάλλον αλλά και τη συμπληρωματικότητα των χρωμάτων. Η βλάστηση και οι κόκκινες σκεπές αποτελούν τα βασικά οπτικά ερεθίσματα στην κοιλάδα του κόκκινου και του πράσινου που φιλοξενεί την πόλη, όπου γεννήθηκε και ζει ο ζωγράφος. Οι εικόνες της πόλης, αν και περιέχουν τοπογραφικές αναφορές, χάνουν την αναφορικότητά τους με την αντιρρεαλιστική χρήση του χρώματος και την πραγμάτευση του φωτός και της σκιάς. Ο φυσικός χώρος μετατρέπεται σε τόπο, καθώς συνδέεται με τα προσωπικά βιώματα και νοηματοδοτείται από τις καθημερινές πρακτικές των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. Ο χώρος παρουσιάζεται ως φορέας των δραστηριοτήτων που αφορούν την καθημερινή ζωή αλλά και ως φορέας της ατομικής και συλλογικής μνήμης, καθώς οι εικόνες από τις απόψεις της πόλης ανακαλούν κοινούς συνειρμούς σε ανθρώπους που έχουν ανάλογες εμπειρίες.

Ο Σωτήρης Λιούκρας γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1962. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας το 1985 (Δίπλωμα ζωγραφικής, Εργαστήριο Γιάννη Μόραλη). Ζει στη Φλώρινα και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πραγματοποιήσει εννιά ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Λεωφόρος Νίκης 17 & Καρόλου Ντηλ 1, 54623, Θεσσαλονίκη

Τ: +302310278868  F: +302310278868  E: info@eirmosgallery.gr   www.eirmosgallery.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου