1/04/2012

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ ΣΤΗ GALLERY ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ KALOS & KLIO SHOWROOM

Στους δύο εικαστικούς χώρους-συγκοινωνούντα δοχεία, γκαλερί Λόλα Νικολάου και στο project space Kalos&Klio Showroom, θα λάβει χώρα μία μικρή αναδρομική έκθεση του τακτικού καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Τσακίρη, με έργα από την τριανταπεντάχρονη μέχρι τώρα πορεία του.

Οι τέσσερεις αίθουσες της γκαλερί Λόλα Νικολάου και οι τρεις του Kalos&Klio Showroom, που θα εγκαινιαστούν στις 12-1-2012 και 14-1-2012 αντίστοιχα, θα φιλοξενήσουν η κάθε μία, έργα από μία πενταετία της εικαστικής παραγωγής του καλλιτέχνη.

Τα έργα του Γιώργου Τσακίρη πάντα έχουν ως εκκίνηση τη φύση ως κοινό τόπο με τη τέχνη του. Έργα από τη γνωστή εικαστική παραγωγή του με το έμπειρο εικαστικό του βλέμμα και ιδίωμα, με ένα υποδόριο εννοιολογικό ιστό μνήμης και καταγωγής, που ενέχει εικαστικά τα πάθη της φόρμας, μέσα απ’ τη νοσταλγία για την προσέγγιση της φύσης, αναζητώντας σ΄ αυτή, την αγνότητα, την καθαρότητα και την αμεσότητα.

Με το εγχείρημα «I can have your bid» θα επιχειρηθεί ένα "παιχνίδι αγοράς και πώλησης έργων" για το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας.

Γράφουν σχετικά:
"Η γκαλερί Λόλα Νικολάου και το project space Kalos&Klio Showroom δημιουργούν ένα εναλλακτικό διέξοδο, για την απόκτηση αγαπημένων έργων, ώστε το άγγιγμα της τέχνης που σήμερα στην κρίσιμη αυτή μεταβατική περίοδο είναι τόσο επιτακτική ανάγκη, να γίνει εφικτό.
Σας προσκαλούν με το bid σας (χτύπημα έργων τέχνης στις δημοπρασίες), να πάρετε μέρος, προσφέροντάς σας το κίνητρο, να καθορίσετε την τελική αξία του έργου, γνωστοποιώντας την προσφορά σας στο χρονικό διάστημα επίσκεψής σας στην έκθεση. Απλά θα πρέπει να προτείνετε μια ελάχιστη προσφορά με το ποσό που θέλετε να προσφέρετε.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσετε ή και να ξεκινήσετε την συλλογή σας με έργα, που σε διαφορετική περίπτωση, ίσως για τους περισσότερους να ήταν απλησίαστα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου