1/15/2012

Έκθεση της Ε. Πολυχρονάτου και Συμμετοχή σε Φεστιβάλ - Συνέδριο

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 6.30 εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό κέντρο Π. Φαλήρου «Φλοίσβος» διπλή έκθεση Ζωγραφικής. Παρουσίαση έργων απο τη σειρά «Ημερολόγια 2007-2010» από την Εικαστικό και ιστορικό τέχνης Δρ Ελένη Πολυχρονάτου και παρουσίαση έργων από τον Δρ. Βασίλη Αράπη, Ζωγράφο και φιλόσοφο των επιστημών με θέμα: «Βατά και Άβατα, Τρόποι Διείσδυσης».

Η έκθεση θα πλαισιώσει το συνέδριο «Η Επιστήμη και η Τέχνη ως διαχρονική αναζήτηση του ανθρώπου».

Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος είναι μορφή, συναίσθημα και νους, η Επιστήμη ικανοποιεί το πνεύμα του και η Τέχνη την αισθητική του. Προς τούτο και τα δύο πεδία έκφρασης και δράσης υπηρετούν την πολυσύνθετη διάσταση του ανθρώπου, με ζητούμενο την εσωτερική του αρμονία.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει Φεστιβάλ – Συνέδριο για να ενισχύσει την άποψη για την αναγκαιότητα σύνδεσης Επιστήμης και Τέχνης στη ζωή του ανθρώπου.

Στόχος μας είναι, να αναδειχθεί ο άνθρωπος ως μορφή, συναίσθημα και πνευματική υπόσταση, τα οποία εκ των ενόντων ρυθμίζουν τη συμπεριφορά του αλλά και την προσφορά του μέσα από τη δημιουργία.

Στο Φεστιβάλ – Συνέδριο θα συζητηθούν η Ιστορική Πορεία και η Φιλοσοφική Διάσταση της σχέσης Επιστήμης και Τέχνης καθώς και οι εφαρμογές και οι επιδράσεις της Επιστήμης στην Τέχνη και το αντίστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου