1/08/2012

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Μ. ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ Γ. ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στην Αθήνα παρουσιάζει από τις 10 του μήνα την έκθεση «MOODS», με έργα των Μανόλη Γιανναδάκη, Γιώργου Κατσάγγελου και Γιώργου Τσακίρη.

Οι τρείς καλλιτέχνες, καθηγητές της Σχολής καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης, συνομιλούν με κύριο ερώτημα την εικαστική απόδοση της διάθεσης (mood) απέναντι στη ζωή και στην τέχνη.
Οι απαντήσεις είναι διαφορετικές αλλά συγχρόνως πολύπλευρες και ενδιαφέρουσες αφού καλλιτέχνες της ίδιας γενιάς προσεγγίζουν κυρίαρχα θέματα στην τέχνη με διαφορετικά εκφραστικά μέσα.

Ο Μανόλης Γιανναδάκης εκθέτει μία ενότητα που έχει ως κεντρικό άξονα τις μεταλλάξεις του φυτικού κόσμου με επίκεντρο το δέντρο. Είναι ως επί το πλείστον έργα μικρής κλίμακας (12χ15 εκ.) αλλά και μεσαίας (70χ100) είναι δουλεμένα σε πλάκες τσίγκου ή χαλκού σχεδόν μ’ όλες τις τεχνικές της οξυγραφίας (γραμμές, ακουατίντα, τεχνική του μαλακού βερνικιού ή της ζάχαρης) συνδυάζοντας τυπώματα από επιπεδοτυπίες και φωτοχαράξεις πάνω σε φωτοπολυμερικούς τσίγκους.

Η ζωή τη νύχτα είναι η θεματική του Γιώργου Κατσάγγελου. Φωτογραφίες που έγιναν είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο χώρο αποκαλύπτουν ζωές και καταστάσεις που ο φωτογράφος αναζήτησε στα ταξίδια του τα τρία τελευταία χρόνια. Οι φωτογραφίες έχουν έντονο κοινωνικό προσανατολισμό με τη ματιά του Κατσάγγελου να αγγίζει με συμπάθεια τα θέματά του.

Tα έργα που παρουσιάζει ο Γιώργος Τσακίρης στην έκθεση αυτή είναι σχέδια ως μικρές παρενθέσεις, ως ανείπωτες ιστορίες στο έργο του. Σχέδια με μολύβι μικρών και μεγάλων διαστάσεων (70 X100εκ. ). Είναι εργασίες οι οποίες ξεκινούν μέσα από μια χειρονομιακή γραφή, το έργο εξελίσσεται κατά την ελεύθερη αυτή χειρονομία, απελευθερωμένη από καθώς πρέπει τεχνικές, η ταχύτητα, το τυχαίο, η τυφλή γραφή στο χαρτί γίνονται η εικαστική – ζωγραφική πράξη. Οι χειρονομίες στο σχέδιο δεν είναι επαναλαμβανόμενες ούτε στο χρόνο ούτε στο χώρο. Η αξία τους βρίσκεται στην άμεση εκδήλωση τους.

Διάρκεια έκθεσης έως 4 Φεβρουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου