5/18/2011

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Μινιατούρας στον Εκθεσιακό Χώρο "Αρμός" στις Σέρρες, ενώ μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται και στο κεντρικό Καφέ Μπρίκι.



Εντυπωσιακή υπήρξε η προσέλευση του Σερραϊκού κοινού που αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θαυμασμό τις δημιουργίες των 37 καλλιτεχνών που εκτίθενται στους δύο χώρους. Ο Βασίλης Βαφειάδης, μέλος του ΣΚΕΤΒΕ και ιδιοκτήτης της Γκαλερί ΑΡΜΟΣ οργάνωσε άψογα τους χώρους και την όλη βραδιά των εγκαινίων.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ Γιώργος Πολίτης, πολλοί καλλιτέχνες, μέλη του Δ.Σ.του συλλόγου «Σερραίων Πολιτεία», ο πρόεδρος της Ε.ΜΕ.Ι.Σ. κ.Δημούδης, ο Σερραίος πανεπιστημιακός κ.Νανιόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υπέυθυνος για πολιτιστικά θέματα κ.Μπασδάνης και πολλοί ακόμη φίλοι της τέχνης που θέλησαν να τιμήσουν την αξιόλογη διοργάνωση του ΣΚΕΤΒΕ, αλλά και του Αρμού.


Η έκθεση Μινιατούρας περιλαμβάνει έργα μικρών διαστάσεων (12 Χ 12), διαφορετικών τεχνικών και τεχνοτροπιών, που συνθέτουν ένα εκφραστικά πλούσιο περιβάλλον, με έντονα τα στοιχεία του πειραματισμού,του εικαστικού παιγνιδιού,της αναζήτησης άμεσων τρόπων γραφής και ειλικρινούς αποτύπωσης των αισθητικών αντιλήψεων κάθε καλλιτέχνη.

Η έκθεση είχε και μια ακόμη επιτυχία, καθώς ιδιοκτήτης γνωστής κεντρικής γκαλερί της Δράμας ζήτησε να μεταφέρουμε την Έκθεση Μινιατούρας και εκεί στη συνέχεια. Κατά πάσα πιθανότητα η Μινιατούρα πηγαίνει... στη Δράμα στις αρχές Ιουνίου!

Τα έργα θα εκτίθενται στον Αρμό (Γ.Ζλάτκου 5) και στο Μπρίκι (πεζόδρομος Κουντουριώτη) μέχρι 4 Ιουνίου καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου