5/18/2011

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Μινιατούρας στον Εκθεσιακό Χώρο "Αρμός" στις Σέρρες, ενώ μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται και στο κεντρικό Καφέ Μπρίκι.Εντυπωσιακή υπήρξε η προσέλευση του Σερραϊκού κοινού που αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θαυμασμό τις δημιουργίες των 37 καλλιτεχνών που εκτίθενται στους δύο χώρους. Ο Βασίλης Βαφειάδης, μέλος του ΣΚΕΤΒΕ και ιδιοκτήτης της Γκαλερί ΑΡΜΟΣ οργάνωσε άψογα τους χώρους και την όλη βραδιά των εγκαινίων.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ Γιώργος Πολίτης, πολλοί καλλιτέχνες, μέλη του Δ.Σ.του συλλόγου «Σερραίων Πολιτεία», ο πρόεδρος της Ε.ΜΕ.Ι.Σ. κ.Δημούδης, ο Σερραίος πανεπιστημιακός κ.Νανιόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υπέυθυνος για πολιτιστικά θέματα κ.Μπασδάνης και πολλοί ακόμη φίλοι της τέχνης που θέλησαν να τιμήσουν την αξιόλογη διοργάνωση του ΣΚΕΤΒΕ, αλλά και του Αρμού.


Η έκθεση Μινιατούρας περιλαμβάνει έργα μικρών διαστάσεων (12 Χ 12), διαφορετικών τεχνικών και τεχνοτροπιών, που συνθέτουν ένα εκφραστικά πλούσιο περιβάλλον, με έντονα τα στοιχεία του πειραματισμού,του εικαστικού παιγνιδιού,της αναζήτησης άμεσων τρόπων γραφής και ειλικρινούς αποτύπωσης των αισθητικών αντιλήψεων κάθε καλλιτέχνη.

Η έκθεση είχε και μια ακόμη επιτυχία, καθώς ιδιοκτήτης γνωστής κεντρικής γκαλερί της Δράμας ζήτησε να μεταφέρουμε την Έκθεση Μινιατούρας και εκεί στη συνέχεια. Κατά πάσα πιθανότητα η Μινιατούρα πηγαίνει... στη Δράμα στις αρχές Ιουνίου!

Τα έργα θα εκτίθενται στον Αρμό (Γ.Ζλάτκου 5) και στο Μπρίκι (πεζόδρομος Κουντουριώτη) μέχρι 4 Ιουνίου καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου