5/27/2011

ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΤΣΟΥ
Για ακόμη μια φορά ο ΣΚΕΤΒΕ οργανώνει μια ... Γιορτή για το Σκίτσο.

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα στο Βαφοπούλειο πολιτιστικό κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με θέμα : "Αναζητώντας την Αλήθεια στη Γραμμή".

Πρόκειται να γίνει αναφορά στην διαθεματικότητα της έννοιας του Σχεδίου. Το Σχέδιο στη Χαρακτική, στη Ζωγραφική, στο Θέατρο, στο χώρο, στην Εκπαίδευση.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου σε δύο κύκλους. Στις 10.30πμ – 1.30 μμ θα οργανωθούν δυο εργαστήρια από τους εικαστικούς Θ. Λάλο και Κ. Βουτσά. Στις 6.00μμ – 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί η ομιλία από τους προγραμματισμένους Εισηγητές της Ημερίδας: Κ. Παλιάν , Ξ. Σαχίνη, Ι. Ασσάνη, Α. Βέττα, B. Πασχάλη, Δ. Ζαβράκα, Γ. Ταξιαρχόπουλο, Κ. Βουτσά

Η "ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΤΣΟΥ" θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Μαΐου, το απόγευμα 6.00-9.00 με την καλλιτεχνική συνάντηση των μελών μας στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όπου θα σχεδιάσουμε οι καλλιτέχνες του Συλλόγου και θα παρουσιάσουμε δρώμενα Εικαστικού περιεχομένου.

Ελάτε όλοι να σκιτσάρουμε μαζί και να γνωριστούμε!!

------------------------

Από το 2009 έως και σήμερα ο ΣΚΕΤΒΕ οργανώνει την "ΗΜΕΡΑ ΣΚΙΤΣΟΥ". Η ημέρα αυτή πλαισιώνεται κάθε χρόνο με εκδηλώσεις εικαστικού περιεχομένου, εισηγήσεις κι αναφορές σε έργα νέων και παλαιών καλλιτεχνών. Επιδίωξη του συλλόγου μας είναι να γίνει αυτή η ημέρα Διεθνής και να εορτάζεται κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Το 2009, για πρώτη φορά εορτάσαμε την ημέρα σχεδιάζοντας συλλογικά στον χώρο του Λευκού Πύργου. Γίναμε αναπόσπαστο κομμάτι των περαστικών, ενώ μαζί μας σχεδίαζαν και οι μικροί, στην ηλικία "καλλιτέχνες", που εμπνεύστηκαν τον δικό τους κόσμο με χρώματα και μολύβια. Το 2010 έγινε η πρώτη μας ημερίδα στο πολιτιστικό κέντρο, στην Αλάνα της Τούμπας. Εισηγήσεις περί βαθύτερης έννοιας Σχεδίου και Σκίτσου έκαναν οι καλλιτέχνες :Χ. Σταύρεβα, Ν. Σφήκας, Β. Πασχάλης και η ιστορικός τέχνης Ε. Κοκκίνη. Η ημερίδα τελείωσε με το εικαστικό εργαστήρι της Ι. Ασσάνη πάνω στο project που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια με τίτλο: "Κόσμοι Παράλληλοι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου