4/10/2010

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΡΑΒΑΡΔΑΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ» στο ΔΙΠΟΛΟ



Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «παραβαρδάρια περιοχή, σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στον εκθεσιακό χώρο ΔΙΠΟΛΟ (Δημητρίου Γούναρη 53). Είναι η πέμπτη κατά σειρά με θέμα την αστική τοπιογραφία της Θεσσαλονίκης. Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας υπολείπονται άλλες τρεις εκθέσεις που θα περιλαμβάνουν γενικές απόψεις της πόλης, παραδοσιακά και βιομηχανικά κτίσματα, μνημεία, σκηνές με ανθρώπους στην παραλία, διάφορες περιοχές του περιαστικού χώρου.
Στην τωρινή έκθεση που διακρίνεται για την πλούσια και αποτελεσματική εκφραστική ποικιλία, στα υλικά, στη γραφή, στις τεχνοτροπίες και στα θέματα, παρουσιάζονται 29 έργα των ζωγράφων Γ. Αδαμαντίδη, Σ. Ζαχαριάδη, Φ. Ζογλοπίτη, Ν. Θωμαΐδη, Β. Ιωαννίδη, Κ. Κουτρουμπή, Γ. Μαβίδη, Φ. Μάνου, Ντ. Παπασπύρου, Γ. Τσατσάγια. Εικονίζονται περιοχές κοντά στου Φιξ, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό (Θωμαΐδη, Μαβίδης, Μάνος), μαγαζιά, σπίτια και πολυκατοικίες στις οδούς Σαπφούς, Ταντάλου, Προμηθέως, Γιαννιτσών, Μοναστηρίου (Ζογλοπίτης, Θωμαΐδη, Κουτρουμπής, Τσατσάγιας), πολυκατοικίες και αυτοκίνητα στην παραβαρδάρια περιοχή ( Αδαμαντίδης ), οι παλιοί κινηματογράφοι «Πάνθεον», «Ίλιον» και το άγαλμα του έφιππου βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλατεία Βαρδαρίου (Παπασπύρου, Τσατσάγιας), η σχολή «Δημόκριτος» μαζί με άλλα παρακείμενα κτίρια (Ιωαννίδης ), τρένα στο ύψος της γέφυρας Ξηροκρήνης και στον σιδηροδρομικό σταθμό, η είσοδος του σταθμού, αποθήκες και μάντρες κοντά στον σταθμό (Ζαχαριάδης, Ιωαννίδης) και τέλος η εκκλησία των 12 Αποστόλων (Θωμαΐδη).
Τα εγκαίνια θα γίνουν από τις 7μ।μ। ως τις 11μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου 2010.Θα λειτουργεί τα πρωινά:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββα-
το 11:30’-2μ.μ. και τα απογεύματα: Πέμπτη. Παρασκευή 7-9μ.μ.Πληροφορίες στα
τηλέφωνα 2310200880, 6936209052

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου