4/09/2010

Χαιρετισμός για τα εγκαίνια της έκθεσης στη Νάουσα

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και κύριοι

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί το Δήμο Νάουσας για την ευκαιρία που του δίνει να παρουσιάσει την έκθεση Εικαστικές Διαδρομές στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ναιάς".

Ο ΣΚΕΤΒΕ έχει ως στρατηγικό στόχο να μην περιορίζει τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη, αλλά να τις επεκτείνει πραγματοποιώντας τέτοιες διαδρομές και σε χώρους "εκτός των ... τειχών". Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες στάσεις, αφού μάλιστα συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νάουσας.

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν περισσότεροι από 70 εικαστικοί - μέλη του ΣΚΕΤΒΕ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το έργο και τους ποικίλους εκφραστικούς τρόπους των καλλιτεχνών και επίσης να γνωρίσουν τις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο χώρο φιλοξενούνται γλυπτά, κατασκευές, έργα ζωγραφικής (λάδια, ακουαρέλες, μικτές τεχνικές) , ψηφιδωτά και χαρακτικά.

Η έκθεση αυτή ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφορμή για έναν εικαστικό διάλογο, που θα αποβεί εποικοδομητικός για όλους (εικαστικούς, επισκέπτες και φιλότεχνους).

Δυστυχώς για οικογενειακούς λόγους δεν έχω τη χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Θα ήθελα πάντως να ευχαριστήσω το Δήμο Νάουσας και το Νικόλα Μπλιάτκα για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και τη στήριξη, τους καλλιτέχνες του συλλόγου που παρουσιάζουν τα έργα τους, τα μέλη μας που επιμελήθηκαν το στήσιμο της έκθεσης και τέλος όλους εσάς που απόψε μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Εύχομαι σε όσους περιηγηθούν την έκθεση ευχάριστες "Εικαστικές Διαδρομές".

Γιώργος Πολίτης
Πρόεδρος ΣΚΕΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου