11/28/2009

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΚΘΕΣΗ MAIL ART: ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Ημερίδα «Βία και Τέχνη: μια Διαλεκτική Σχέση».
Η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Eλλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) διοργανώνει την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009, στον 10ο όροφο του Πύργου, ημερίδα με θέμα: «Βία και Τέχνη: μια Διαλεκτική Σχέση».
Στην ημερίδα συμμετέχουν οι:

Παναγιώτης Μπίκας, δρ Ιστορίας της Τέχνης, επιστημονικός συνεργάτης του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ: «Η απεικόνιση της βίας στη δυτική τέχνη. Ένα γενικό σχεδίασμα»

Γλαύκη Γκότση, δρ Ιστορίας της Τέχνης: «Βία στο έμφυλο σώμα: εκδοχές σωματικής τέχνης και performance γυναικών καλλιτεχνών την περίοδο 1960-1980».

Αρετή Λεοπούλου και Θοδωρής Μάρκογλου, Ιστορικοί της Τέχνης, επιμελητές του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης : «Η βία στη μεταπολεμική ελληνική τέχνη»

Ν. Σφήκας, ζωγράφος-μουσειολόγος, δρ. της Ιστορίας της Τέχνης: «η βία στο παιχνίδι του σκακιού»

Εικαστική δράση «Βία και Τέχνη: μια Διαλεκτική Σχέση».
Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009 οργανώνεται στο ισόγειο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής (10.30π.μ.-14.30μ.μ.) εικαστική δράση για την θεματική ενότητα «Βία και Τέχνη: Μια Διαλεκτική Σχέση». Φοιτητές και φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα κατασκευάσουν τις δικές τους κάρτες mail art με αυτό το θέμα και οι οποίες στη συνέχεια θα εκτεθούν στον ίδιο χώρο. Τη δράση επιμελούνται εκπαιδευτικοί και εικαστικοί καλλιτέχνες της Παιδαγωγικής Σχολής και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης “mail art” που οργανώνεται στην Παιδαγωγική Σχολή (1 με 11 Δεκεςμβρίου2009) από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) με θέμα:«ΝΑΙ στη δημιουργία, ΟΧΙ στη βία»

Περισσότερα για την έκθεση, καθώς και έργα συμμετεχόντων καλλιτεχνών στο
http://www.sketbe.gr/exhibitions/mailart.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου