11/07/2009

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΡΑΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Η εικαστικός καλλιτέχνης και μέλος του συλλόγου, Αλεξάνδρα Μαράτη, εκθέτει αυτή τη στιγμή τα έργα της στη γκαλερί Chobot της Βιέννης.

Γράφει η Μαρία Κενανίδου:
"Με εκκίνηση το χάος στη θέαση των έργων της Alex Marati, παρακινούμαστε για μία εννοιολογική εικαστική περιπέτεια στους αιωρούμενους αστικούς της κόσμους, με τα ιδιότυπα πλάσματά του και τις προσωπικές της εμμονές".
Ως προς την επιλογή του spray στα έργα της Αλεξάνδρας Μαράτη, η ιστορικός τέχνης γράφει:
"....η επιλογή του spray σαν ζωγραφικό μέσο, παραπέμπει σε πρακτικές της κουλτούρας του δρόμου, της καλλιτεχνικής αντίδρασης και αντίστασης της street art ενώ η χρήση έντονων χρωματικών εξάρσεων, ιδιαίτερα αυτού του μολυσματικού πράσινου, αν και είναι δουλεμένο με ένα ακουαρελίστικο τρόπο έτσι ώστε να χαλαρώνει λίγο την σύνθεση, τελικά καταγγέλλει την επερχόμενη καταστροφή".
Σύμφωνα με τη Μαρία Κενανίδου: "η καλλιτέχνης, εκρηκτικός αποστάτης, καταδεικνύει τη βαναυσότητα της σύγχρονης κοινωνίας και την ανόητα ανέμελη στάση μπροστά στην αυτο-καταστροφή που καταδικάζει το μέλλον των προσωπικών μας ελευθεριών και των νεανικών μας οραμάτων".










The Guardian

Η Αλεξάνδρα Μαράτη συνεργάζεται με την Artis Causa Gallery (www.artcau.gr) στη Μητροπόλεως, όπου παρουσιάζεται τώρα η καινούργια δουλειά του Κωνσταντίνου Πάτσιου και Μπάμπη Παπαγιάννη από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου σε επιμέλεια της Μαρίας Κενανίδου.
Τα έργα των καλλιτεχνών (που στις συνθέσεις τους χρησιμοποιούν ανορθόδοξα υλικά) αναφέρονται με χιούμορ (συχνά καυστικό) και αποκαλυπτική διάθεση σε διάφορα ζητήματα των καιρών.

Έργο του Κωνσταντίνου Πάτσιου από την έκθεση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου