11/10/2009

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ

Στον Γιάννη Ρίτσο, τον μεγάλο ποιητή της Ρωμιοσύνης, είναι επίσημα αφιερωμένο το έτος 2009, μια και φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή του.

Εκατοντάδες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και συνεχίζουν να διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες, για να τιμήσουν έναν ποιητή που με το έργο του και τη συνεπή κοινωνική του στάση τίμησε, πρώτος αυτός, την ποίηση και τα πιστεύω του.

Στο πλαίσιο αυτών των εορτασμών μνήμης, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης-Κέντρο Πολιτισμού, αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και σε συνεργασία μαζί του διοργανώνει, από τις 13 έως τις 30 Νοεμβρίου 2009, στο φουαγιέ του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών, μία μεγάλη έκθεση, όπου καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους αφιερωμένα στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή.

Θέλω να πιστεύω ότι η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, ποίηση γνωστή και οικεία σε όλους τους Έλληνες, θα συνεχίσει να αποτελεί ένα μάθημα ζωής και ένα φωτεινό σημείο στον ορίζοντα της τέχνης και του πολιτισμού, από το οποίο θα αντλούν έμπνευση και διδάγματα και οι επόμενες γενιές.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Ψωμιάδης
---------

Ο ΣΚΕΤΒΕ οφείλει να ευχαριστήσει τόσο το Νομάρχη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειο Καραμανλή για τη συνεργασία τους και τη στήριξή τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου