4/19/2009

Έκθεση Γλυπτικής - Κατασκευών και Χαρακτικής του ΣΚΕΤΒΕ



Την Δευτέρα 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Γλυπτικής Κατασκευών και Χαρακτικής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13).

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

Αδαμόπουλος Δημήτρης, Αλεξιάδης Αθανάσιος, Αλευράς Χρήστος, Βασιλειάδης Παύλος,
Βούκαλη Χάννε, Γαληνός Βαγγέλης, Γεραρδή Πασσαλή Μαρία, Δεμερτζή Αθηνά, Ζαβράκα Δέσποινα, Ηλιόπουλος Γιώργος, Ηλιοπούλου Χριστιάνα, Καραντινός Γεράσιμος, Καρώνης Θάνος, Κίζου Μαριάνα, Κικώτης Γιώργος, Κομπατσιάρη Μαρία, Κούτουλας Βαγγέλης, Μανούσης Θανάσης, Μαραγκός Νίκος, Μιτάλ Σαντζέυ, Μπαχαρίδης Νίκος, Νικόλτσου Κατερίνα, Σερχάτ Μπαπίρ, Σταύρεβα Χρύσα, Τσιούμας Στέργιος, Χατζηευγενιάδου Μαρία, Liu Wei Xing

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19/5/2009.
Στις 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη γλυπτική, τις κατασκευές και τη χαρακτική στο Κέντρο Αρχιτεκτονικού, στην οποία θα τιμηθεί ο Ξενής Σαχίνης, χαράκτης, μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (Εργαστήριο Χαρακτικής).

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, για τις οποίες θα γίνει ενημέρωση μέχρι την ημέρα των εγκαινίων με αναλυτικό πρόγραμμα.

Κάθε Τετάρτη πρωί (11.00 – 13.00) κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο χώρο της έκθεσης από τη Γεν. Γραμματέα του ΣΚΕΤΒΕ Αφροδίτη Καραμανλή.

Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι επισκέψεις μαθητών και σχολείων. Για επίσκεψη σχολείων και ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, κλείστε ραντεβού στο τηλέφωνο 693 25 64 047 (Αφροδίτη Καραμανλή).

Ημέρες - Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00
Σάββατο: 18.00 - 21.00
Κυριακή : 10.00 - 14.00
Δευτέρα : κλειστά

4 σχόλια:

  1. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ !!!

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. κλείνει το Υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, σταματά να καλύπτει την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων, συντήρησης κ.λ.π. του κτιρίου που στεγάζονται το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας, οι Κάτοικοι Άνω Πόλης και ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών και απολύει την γραμματέα.

    Παρακαλούμε βοηθήστε ώστε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης να μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητες του στέλνοντας e-mail διαμαρτυρίας για υποστήριξη του Π.Μ.Θ. στο Υπουργείο Πολιτισμού(minoff@culture.gr)και στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε..(protocol@phch.cutlure.gr, president@hch.culture.gr.

    mfronimou@chc.culture.gr, : dpe@hch.culture.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!!

    Το υποκατάστημα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού διακόπτει τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2009.
    6 Σύλλογοι που στεγάζονται εκεί χάνουν την υποστήριξη που είχαν και οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.

    Οι σύλλογοι είναι:

    1. ΣΚΕΤΒΕ Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας

    2. Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    3. Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΠΘ)

    4. Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης

    5. Σύλλογος Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης

    6. Σύλλογος Κατοίκων Άνω Πόλης

    Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και συνδράμετε την προσπάθειά μας να παραμείνει ανοικτό το υποκατάστημα του ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη!!

    Το κτίριο της Γοργούς όπου στεγάζεται, φιλοξενεί τους παραπάνω φορείς από την περίοδο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (97).

    Παράλληλα εκδιώκονται (!) από τη Θεσσαλονίκη οι υπηρεσίες της "Κάρτας Πολιτισμού".

    Απολύονται δύο τουλάχιστον υπάλληλοι. Η μία από αυτές μόλις δύο χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί!!!

    Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για Πολιτιστική Αποκέντρωση και να καταργούνται οι υπηρεσίες που την προωθούν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο μικρή πόλη, που να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΕΠ…

    Συνταχθείτε μαζί μας, για να αποτρέψουμε (όλοι μαζί) τις αποφάσεις του ΟΠΕΠ Α.Ε.
    Ας επανέλθει σε λειτουργία το υποκατάστημα ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη. Να μη μείνουν αβοήθητοι όσοι προσφέρουν στην Πολιτιστική Ζωή της «Συμπρωτεύουσας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και το θέμα δεν είναι άμεσα σχετιζόμενο με την έκθεση, θυμίζω ότι μπορεί όποιος θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια του ΣΚΕΤΒΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων και υπηρεσιών του ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη να εγγράφεται και να συνυπογράφει στο facebook, στο group που δημιουργήσαμε από την πρώτη στιγμή:

    http://www.facebook.com/group.php?gid=50270993515&ref=ts

    (ή αναζητήστε "Να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού στη Θεσ/νίκη")

    Το συγκεκριμένο group έχει δημιουργηθεί από τον ΣΚΕΤΒΕ ήδη από το Φεβρουάριο 2009 και σχετική ενημέρωση έγινε στη Γενική Συνέλευση του ΣΚΕΤΒΕ (Φεβρουάριος 2009). Επίσης έγινε διαφήμιση και προβολή σε σχετικές σελίδες και ομάδες του facebook. Το θετικό είναι ότι στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί Θεσσαλονικείς και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. e-mail διαμαρτυρίας

    Στείλτε e-mail διαμαρτυρίας για υποστήριξη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στο Υπουργείο Πολιτισμού(minoff@culture.gr)
    και στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε..(protocol@phch.cutlure.gr, president@hch.culture.gr.

    mfronimou@chc.culture.gr, : dpe@hch.culture.gr

    ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ.

    Υ.Γ. Καλό είναι βέβαια να διαμαρτυρηθούμε και με τον τρόπο που προτείνει το FACEBOOK του ΣΚΕΤΒΕ .......
    προσωπικά ομως δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτή η διαμαρτυρία, μήπως μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή