4/13/2009

ΠΟΛΥΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Έκθεση στον Ιανό Αμπελοκήπων

Έκθεση δέκα καλλιτεχνών από την ομάδα "Πολυεργαστήρι" στον Ιανό Αμπελοκήπων, μέχρι τις 30 Απριλίου 2009. Γνωστοί, αλλά και νέοι ζωγράφοι και γλύπτες εκθέτουν μαζί την πρόσφατη δουλειά τους.
Συμμετέχουν από το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΙΑΝ




και ο ΘΑΝΟΣ ΚΑΡΩΝΗΣ.




Ο Ντίνος Παλιάν ήταν συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας "Πολυεργαστήρι". Γεννήθηκε στην Κύπρο, μαθήτευσε κοντά στου ζωγράφους Τ. Κάνθο, Α. Λαδόματο και στο γλύπτη Ν. Δημιώτη και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία Πέλλας ως μουσειακός ζωγράφος και αρχιτέκτονας. Από το 1975 υπήρξε τακτικός συνεργάτης στην Πινακοθήκη "Διαγώνιος". Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, εντύπων και με design επίπλων. Τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε στην φιλοτέχνηση τοιχογραφικών συνόλων. Από το 2003 μέχρι σήμερα δίδαξε σε διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα για συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Θάνος Καρώνης γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας, σπούδασε μαθηματικά στο ΑΠΘ και άρχισε την εικαστική του μαθητεία και διαδρομή το 1980 ως μέλος της ομάδας "Πολυεργαστήρι". Με αρχή και κύριο άξονα τη γλυπτική, διευρύνει τις αναζητήσεις του στη ζωγραφική, τις κατασκευές με μικτές τεχνικές, τη θεατρική σκηνογραφία, το σχεδιασμό και κατασκευή χρηστικών αντικειμένων. Εικαστικός συνεργάτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής από το 2005.

Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμη οι ΣΟΦΙΑ ΓΑΒΑΛΑ, ΜΑΡΘΑ ΚΑΝΔΡΑΛΗ, ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΓΚΑΤΣΗ, ΜΑΓΔΑ ΜΑΔΕΜΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΕΓΚΛΗ, ΕΦΗ ΜΠΟΖΙΑ και ΓΙΑΝΝΑ ΣΤΑΪΚΙΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου