3/04/2009

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

Λίγα λόγια για το ποιοί είμαστε...

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί οι βασικοί σκοποί εκφράζονται και στο καταστατικό του Συλλόγου.
Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.

Σήμερα, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του ο Σύλλογος αριθμεί περισσότερα από 200 μέλη.Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων στη Βόρεια Ελλάδα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο, Βοστώνη, Βόννη, Στοκχόλμη).

Και σήμερα;
Για το 2009 προγραμματίζονται
  • εκθέσεις
  • εργαστήρια
  • διαλέξεις και ημερίδες
  • ανάπτυξη συνεργασιών κ.α.

Πιστεύουμε σε μια κοινή πορεία καλλιτεχνών και κοινού. Είναι μια σχέση αμοιβαιότητας. Μια σχέση που μπορεί να ωφελήσει τους πάντες.

Ένα βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε ότι είναι και αυτό το blog. Ως καλλιτέχνες οφείλουμε να ενημερώνουμε, αλλά και να παίρνουμε θέση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε τη συμμετοχή σας, τις ιδέες και τις υποδείξεις σας...

Stay tuned...

3 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (BLOG) NA ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΚΕΤΒΕ?
    ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ .
    ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!
    ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ,
    Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    Το υποκατάστημα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού διακόπτει τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2009.
    6 Σύλλογοι που στεγάζονται εκεί χάνουν την υποστήριξη που είχαν και οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.

    Οι σύλλογοι είναι:

    1. ΣΚΕΤΒΕ Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας

    2. Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    3. Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΠΘ)

    4. Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης

    5. Σύλλογος Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης

    6. Σύλλογος Κατοίκων Άνω Πόλης

    Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και συνδράμετε την προσπάθειά μας να παραμείνει ανοικτό το υποκατάστημα του ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη!!

    Το κτίριο της Γοργούς όπου στεγάζεται, φιλοξενεί τους παραπάνω φορείς από την περίοδο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (97).

    Παράλληλα εκδιώκονται (!) από τη Θεσσαλονίκη οι υπηρεσίες της "Κάρτας Πολιτισμού".

    Απολύονται δύο τουλάχιστον υπάλληλοι. Η μία από αυτές μόλις δύο χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί!!!

    Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για Πολιτιστική Αποκέντρωση και να καταργούνται οι υπηρεσίες που την προωθούν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο μικρή πόλη, που να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΕΠ…

    Συνταχθείτε μαζί μας, για να αποτρέψουμε (όλοι μαζί) τις αποφάσεις του ΟΠΕΠ Α.Ε.
    Ας επανέλθει σε λειτουργία το υποκατάστημα ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη. Να μη μείνουν αβοήθητοι όσοι προσφέρουν στην Πολιτιστική Ζωή της «Συμπρωτεύουσας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ........
    Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 700 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΤΛ ,ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ) ΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ,ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. κλείνει το Υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, σταματάν να καλύπτει την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων, συντήρησης κ.λ.π. του κτιρίου που στεγάζονται το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας, οι Κάτοικοι Άνω Πόλης και ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών και απολύει την γραμματέα.

    Παρακαλούμε βοηθήστε ώστε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης να μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητες του στέλνοντας e-mail διαμαρτυρίας για υποστήριξη του Π.Μ.Θ. στο Υπουργείο Πολιτισμού(minoff@culture.gr)και στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε..(protocol@phch.cutlure.gr, president@hch.culture.gr.

    mfronimou@chc.culture.gr, : dpe@hch.culture.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή