3/06/2009

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο ΔΙΠΟΛΟ

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Λιμάνι Θεσσαλονίκης" εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Μαρτίου (18.30-23.00) στο ΔΙΠΟΛΟ, Δημητρίου Γούναρη 53. Συμμετέχουν με περισσότερους από 25 πίνακες οι Θεσσαλονικείς ζωγράφοι Γ. Αδαμαντίδης, Φ. Ζογλοπίτης, Β. Ιωαννίδης, Κ. Κουτρουμπής, Γ. Μαβίδης, Φ. Μάνος, Ντ. Παπασπύρου και Γ. Τσατάγιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ενός κύκλου ομαδικών εκθέσεων με θέμα τη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε την άνοιξη του 2008 η έκθεση για την Άνω Πόλη και θα ακολοουθήσει τον ερχόμενο Μάιο η τρίτη για την κεντρική αγορά της πόλης.

Οι εκθέσεις αυτές δεν αποτελούν περιστασιακή παρουσίαση, αλλά ερευνητική και ουσιαστική προσπάθεια, που σκοπεύει να σκιαγραφήσει τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της αστικής τοπιογραφίας. Στόχος, που υπηρετείται μέσα από ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό και ικανοποιητικό εικαστικό δείγμα Θεσσαλονικέων ζωγράφων, με θητεία στο αστικό τοπίο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπονδυλωτό εικαστικό μυθιστόρημα, όπου η κάθε θεματική ενότητα αποτελεί και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε επτά - οκτώ εκθέσεις.

Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι καλούνται να διερευνήσουν και να αποτυπώσουν τη σχέση τους με τη γενέθλια πόλη, αλλά και να στοχαστούν και να συνδιαλλαγούν μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τα διαφορετικά υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 24 Μαρτίου και θα λειτουργεί:
πρωινά: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο: 11.30-14.00 και
απογεύματα: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 18.30-20.30

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310-200880 και 6936 209052













Συνεχίζεται στο μεταξύ η έκθεση με εξπρεσσιονιστικά τοπία του Γ. Αδαμαντίδη, ενός εκ των συμμετεχόντων στην ομαδική αυτή έκθεση, στο De Facto, Παύλου Μελά 19, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου