10/14/2010

Έκθεση 17 Ελλήνων στο Grand Palais, Παρίσι 23-28 Νοεμβρίου 2010

Στη φετινή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Grand Palais με τίτλο “Art en Capital” και συγκεκριμένα στο ιστορικό “Σαλόνι των Ανεξαρτήτων”, θα λάβει για πρώτη φορά μέρος μια ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών σε ειδικά, μάλιστα, διαμορφωμένο περίπτερο.

Οι 17 συμμετέχοντες αποτυπώνουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, ένα φάσμα εκφραστικών ιδιωμάτων με έμφαση στη φύση και στο περιβάλλον, και για το οποίο οι Γάλλοι εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έκθεση στο Grand Palais έχει διεθνή και εντυπωσιακά μεγάλη επισκεψιμότητα, διότι σ’ αυτήν παίρνουν μέρος, πολλοί και γνωστοί καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του κόσμου των οποίων το έργο έχει γίνει αποδεκτό από ειδική επιτροπή της διοργάνωσης.

Αυτήν τη χρονιά, τα φώτα της προσοχής έχουν στραφεί στην Ελλάδα, γεγονός που μπορεί να δικαιολογήσει το ενδιαφέρον από μεγάλες, κεντρικές αίθουσες τέχνης, οι οποίες προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν (κατά την περίοδο λειτουργίας του Grand Palais και όχι μόνον) σημαντικό αριθμό Ελλήνων καλλιτεχνών από τους συμμετέχοντες.

Οι καλλιτέχνες στο Salon des Indépendants είναι οι εξής:

ΑΒΑΓΙΑΝΝΟΥ ΡΕΝΑ, ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΓΑΡΔΕΛΗ ΒΙΒΗ, ΔΕΒΕΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΑ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΟΥΡΕΛΟΥ ΡΗΝΙΩ, ΞΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΟΘΩΝΑΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΡΑΜΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΙΡΙΓΚΑΣ ΠΑΝΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και τεχνοκριτικός Έμμυ Βαρουξάκη.

Το έργο της Μαρίας Κομπατσιάρη στην έκθεση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου