5/12/2016

Δελτίο Τύπου

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η εικαστική ομάδα TeeToTuM σας προσκαλούν τη Δευτέρα 16/5/2016, στις 8 μμ. στα εγκαίνια της
2nd International Photo Based Mail Art Exhibition με θέμα:
Μνημεία / Monuments”
Στην Art Noise (Vlassis Art Gallery, Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)

Συμμετέχουν 146 καλλιτέχνες, από 26 χώρες, με περισσότερα από 300 έργα, που με βάση / αφορμή τη φωτογραφία, πραγματεύονται το θέμα του «Μνημείου».

 Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την υποστήριξη της δράσης του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”.
(Εξ αιτίας του «ιερού σκοπού» οι τιμές των έργων στα 10, 20, 30 και 40 ευρώ
κρίνονται σαν απίστευτα μικρές για αυτής της ποιότητας τα έργα
και αποτελούν πρόκληση για συλλέκτες και δώρα.)


Διάρκεια έκθεσης
16 – 26 Μαΐου 2016

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή : 16:00'-20:00'
Σάββατο : 11:00' -15:00'

Λίγα λόγια για την έκθεση «Μνημεία / Monuments»

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η εικαστική ομάδα TeeToTuM συνεργάζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση της mail art έκθεσης, ενώνοντας την τέχνη της φωτογραφίας, με αυτή της ελεύθερης διακίνησης – ανταλλαγής έργων τέχνης μέσω του ταχυδρομείου. Αυτή τη φορά το θέμα προς εξερεύνηση είναι «Μνημεία», εμπλέκει φωτογράφους με εικαστικούς καλλιτέχνες και μη, σε μία έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφίες, κολλάζ, μικτές τεχνικές, με βάση την φωτογραφία και τις τεχνικές της, είναι ορισμένα μόνο στοιχεία που ερμηνεύουν την έννοια του μνημείου ως ιδέα, κατασκευή, γλυπτό, κτίριο, τόπος , άνθρωπος. Μνημεία μακρινά και μνημεία της καθημερινότητας. Μνημεία ασχήμιας και μνημεία κάλους. Μνημεία της χώρας μας αλλά και μνημεία των άλλων. Μνημεία πίστης και μνημεία απιστίας. Μνημεία της προσωπικής ή της συλλογικής μνήμης. Μνημεία του μέλλοντος αφιερωμένα ίσως σε σημαντικά επιτεύγματα του ανθρώπου. Ανθρώπινα δημιουργήματα καταγράφουν χρονικά σημάδια του πολιτισμού μας, αποτελώντας κομμάτια της ταυτότητάς μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γεωργία Γρηγοριάδου: gogo@go-teetotum.gr
 Άγγελος Σοφιανίδης: angelos.sofianidis@gmail.com

...περισσότερα στο http://fkth.gr/2nd-mail-art-photo-2016/
                                  https://www.facebook.com/groups/Photobasedmailart/     
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ http://www.shedia.gr/
ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ
Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.
Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Η «σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν επαιτούν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει. Κάθε πωλητής από τη στιγμή που ενταχθεί στο δίκτυο πωλητών της «σχεδίας» θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο. Όταν πουλήσει αυτά τα δέκα αντίτυπα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων, στο 50% της ονομαστικής τους αξίας (αξία εξωφύλλου). Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,50 ευρώ και το πουλάει 3,00 ευρώ. Δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/αναγνώστης με τα 3,00 ευρώ αγοράζει ένα προϊόν, στην προκειμένη περίπτωση ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι ταυτοχρόνως και μια πράξη αλληλεγγύης. )
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου