3/17/2015

Ομαδική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών Prithvi Fine Art & Cultural Centre και Ατομική έκθεση SANGEETA GUPTA


 Χώρος-Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
(Εθνικής Αμύνης 4, τηλ.2310-271-195)
Διάρκεια- 20 Μαρτίου έως 5 Απριλίου
Εγκαίνεια-20 Μαρτίου στης 19.30
Ανοικτά από 9.00 έως της 14.00
Οι διακεκριμένοι Ινδοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:
1.Akbar Padamsee -Βομβάι
2.Kavita Nayar-Δελχί
3.Niren Sen Gupta -Δελχί
4.Ratan Parimoo-Μπαροντά
5.Rathin Kanji-Καλκούτα
6.Sangeeta Gupta-Δελχί
7.Yusuf-Μποπάλ
Η Prithvi Fina Art & Cultural Centre είναι μια μη-κερδοσκοπική, φιλανθρωπική οργάνωση  για την προώθηση της πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς της Ινδίας, οργανώνοντας εκθέσεις  ζωγραφικής, συναυλίες, σεμινάρια και εργαστήρια. Επίσης κάνει ταινίες σχετικά με την τέχνη και μουσική. Η παρούσα έκθεση στην Ε.Μ.Σ. αποτελεί συνεργασία της Prithvi με τον SKETBE(Σύλλογο Καλλιτεχνών και Εικαστικών Βορείου Ελλάδος) και ως πολιτιστική ανταλλαγή καθώς ο ΣΚΕΤΒΕ έκανε αντίστοιχη έκθεση στο Νέο Δελχί με μεγάλη προβολή τον Ιούλιο του 2014 στην γκαλερί Lalit Kala Akademi .



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ινδή καλλιτέχνης που ζει και δημιουργεί στο Νέο Δελχί ανήσυχη και πολυτάλαντη, έχει βραβευτεί πολλές φορές τόσο ως ζωγράφος όπως και για την συγγραφή ποιητικών συλλογών και την σκηνοθεσία ντοκυμαντέρ.
Η πρώτη της ατομική έκθεση άνοιξε από την ίδια Μητέρα Τερέζα για φιλανθρωπικούς σκοπούς  το 1995 στην Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Birla στην Καλκούτα .Έχει κάνει πάνω από 27 ατομικές εκθέσεις σε ολόκληρη την Ινδία όπως Δελχί,Βομβάη, Καλκούτα,Μπάνγκαλορ κλπ, όπως και στο εξωτερικό Λονδίνο, Βερολίνο, Μόναχο, Λαχώρη και Μπέλφαστ.Επίσης ο πρώην πρόεδρος της Ινδίας Αμπτούλ Καλάμ εγκαινίασε την ατομική της έκθεση τον Αύγουστο του 2013 στο Ουτάρακχαντ και με τα έσοδα δημιουργήθηκε υποτροφία για σχολή Καλών Τεχνών.Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 200 ομαδικές εκθέσεις στην Ινδία και το εξωτερικό , σε διεθνής εκθέσεις της Ακαδημίας Lalit Kala, AIFACS και Sahitya Kala Parishad , όπως και σε αρκετά art camps. Έργο της υπάρχει στο μουσείο Bharat Bhavan στο Μποπάλ.Έργα της εκτέθηκαν στο India Art Fair Δελχί το 2011, 2013, 2014 και 2015.
Η καλλιτέχνης έχει εκδόσει επίσης βιβλίο με διηγήματα και  πέντε ανθολογίες ποιημάτων στα χίντι.Η ποιητική της συλλογή στα αγγλικά ' Weaves of Time' to 2013 την ανέδειξε σε 'Ποιήτρια της Χρονιάς' στο 3ο Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Δελχί το 2014 όπου βραβεύτηκε για το συνολικό καλλιτεχνικό της έργο.

Τέλος έχει σκηνοθετήσει έξι ντοκυμαντέρ με τελευταίο της σχετικά με την περιοχή Ladakh και έκδοση σπάνιου φωτογραφικού υλικού με τον ομώνυμο τίτλο.Έχει ιδρύσει την εταιρεία Prithvi Fine Art & Culture Centre με έδρα το Δελχί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου