10/14/2014

Συνέντευξη της Ιωάννας Ασσάνη στην Ιστορικό Τέχνης Β. Βαγενού για την Βίντεο Τέχνη















Συνέντευξη έδωσε η εικαστικός Ιωάννα Ασσάνη, μέλος και γραμματέας του συλλόγου, στην Ιστορικό Τέχνης Βασιλική Βαγενού.  Η καλλιτέχνης αναφέρθηκε αποκλειστικά για την δουλειά της στη βίντεο τέχνη, εστιάζοντας στην θεωρία της για την εικόνα και τους τρόπους σύλληψης μιας ιδέας. 
Μίλησε για την προσωπική της παραγωγή στην οπτικοακουστική τέχνη, για την ιδεολογία και την αισθητική του μέσου, τις αρετές και τις «αδυναμίες» του, με αφορμή τη συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση video art με τίτλο «Εντός/εκτός εαυτού» (Booze Cooperativa, 11-15 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τέχνη και τρέλα», που διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ε.Μ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

Ειδικά μίλησε για την πρόσκληση συμμετοχής της με το έργο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ. Η έκθεση πραγματοποιείται στον πολυχώρο Booze Cooperativa και η συνέντευξη φιλοξενείται στο ιντερνετικό περιοδικό Λόγου και Τέχνης ΔΙΑΣΤΙΧΟ.

http://diastixo.gr/allestexnes/eikastika/2984-ioanna-assani-interview

























Αφιέρωμα Video Art «Εντός/Εκτός Εαυτού», Booze Cooperativa : BaseGALLERY, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι, Αθήνα

Πρόγραμμα Προβολών:

Σάββατο 11 Οκτωβρίου, 19:30
Κυριακή 12 Οκτωβρίου, 12:00-21:00
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, 12:00-21:00
Τρίτη 14 Οκτωβρίου, 12:00-21:00
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, 12:00-21:00


Είσοδος ελεύθερη 

Επιμελητές της έκθεσης:
Μυρτώ Βουνάτσου, Εικαστικός
Στέλιος Ντεξής, Εικαστικός
Βασιλική Βαγενού, Ιστορικός τέχνης

Συμμετέχουν:
Skryhanava Tania, Βρότσου Αιμιλία, Γιαννίσης Verbogt Αιμίλιος, Γιαπουτζή Μαρία Ραφαέλλα, Γκαρτζονίκας Αλέξανδρος, Ζάττα Κυριακή-Καβαλιαουσκάϊτε Αουρέλια-Προκοπίου Σπύρος, Καζίας Γιώργος, Κιούκα Νικολέττα, Κοκονά Ερατώ, Κουμαντάνου Ολσέφσκι Φίλη, Κουμεντάκου Αντριάννα, Λυκούση Χρυσάνθη, Μουτάφη Άλκηστη, Παπαστεργής Γιώργος, Πάσχου Αργυρώ, Ταϊγανίδου Ιωάννα, Ταξίδης Γιώργος, Ταχυνάκος Δημήτρης, Τζανάκου Άννα-Ζήκου Μυρτώ, Φλούλης Γιάννης-Μέντζου Αλεξάνδρα-Κούτρη Βασιλική, Χοχόλη Άννα, Χρυσικού Βασιλική

James Lane, Ασσάνη Ιωάννα, Σοφρά Βασιλική, Σπυρούλη Βαρβάρα, Δρόσος Γιώργος, Ντεξής Στέλιος- Βουνάτσου Μυρτώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου