5/25/2013

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ και ΣΚΕΤΒΕ


                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
O Σύλλογος των Φίλων του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου σας προσκαλεί στο ρουφ γκάρντεν του Βαφοπουλείου 
(6ος όροφος) την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 από 8 μ.μ. έως 11μ.μ. για ένα ποτό ή τσάι με συνοδεία ζωντανής ρομαντικής μουσικής με σκοπό την ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπουλείου

                       Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ

Συνάδελφοι και φίλοι του ΣΚΕΤΒΕ, 
Ο Σύλλογος Φίλων του Βαφοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου μας προσκαλεί την  Τετάρτη 29/5 από τις  για μία μουσική βραδιά  με συνοδεία ποτού. Η Παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Το Βαφοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο ήταν ένας από τους σπουδαιότερους πόλους έλξης επιφανών καλλιτεχνών της πόλης και παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στα πολιτιστικά της δρώμενα. Διατηρεί αυτόν τον πολιτιστικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας μέχρι και σήμερα ύψιστου ενδιαφέροντος καλλιτέχνες από την μουσική, τη θεατρική και την εικαστική σκηνή, κατέχοντας στο ιστορικό του σπάνιες εκθέσεις, εκδόσεις καταλόγων και δράσεις καλλιτεχνών από το 1981 μέχρι και σήμερα. Το κέντρο ακόμα φιλοξενεί τις ομαδικές κι ατομικές εκθέσεις του συλλόγου μας. Ημερίδες και συνέδρια ΄πραγματοποιήθηκαν υπό την σκέπη του, πχ.για την ημέρα σκίτσου κα. Η Ιστορικός Τέχνης κα Ελλη Καπλάνη- Κοκκίνη, υπεύθυνη της πινακοθήκης του Βαφοπουλείου συνεργάστηκε στις επιτροπές του συλλόγου μας, μια συνεργασία που έχει ακόμα μέλλον να επιδείξει. Το Βαφοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο διατηρεί μια σπάνια συλλογή από σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελλάδος. Εξωτερικά από την συλλογή του εκτίθενται :το τρίπτυχο γλυπτό ''Αναλογικά'' της Ναυσικάς Πάστρα 1987 και το χάλκινο γλυπτό του Κυριάκου Καμπαδάκη .



Ενεργός και δραστήριος φορέας πολιτισμού λοιπόν παραμένει, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως επισημάνθηκε στον απολογισμό του φορέα.

Το Βαφοπούλειο θα γιορτάσει τα 30 του χρόνια με τριήμερο συνέδριο τον Οκτώβριο του 2013 που φιλοδοξεί να αναδείξει τους σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες που έδρασαν στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 40 ομιλητές. Θα γίνει προσπάθεια το συνέδριο να συνοδευτεί από μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, με έργα από τη συλλογή του Βαφοπουλείου και ιδιωτικές συλλογές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου