4/05/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΕΤΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


Εμείς, οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) , εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Ο αγώνας τους ενάντια στα σχέδια της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μας βρίσκει απολύτως αλληλέγγυους, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουμε τον προβληματισμό και την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστολής που εφαρμόζονται με τόση σπουδή.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον είναι δεδομένα και πολύ σοβαρά. Τα προβλήματα στην τοπική κοινωνία επίσης δυσβάσταχτα. Τέλος, είναι αδιανόητη η εμμονή των Αρχών να στηρίζουν με κάθε μέσο μια «επένδυση» που δεν αποφέρει κέρδη στο Ελληνικό Δημόσιο.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FW: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΕΔΩ +ΤΩΡΑ"


    Η έπαρση της εξουσίας, το να κάνει ο καθένας ότι θέλει αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα κακό, διότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν τα μέσα στον κάθε άνθρωπο διεφθαρμένα ένστικτα. Αριστοτέλης (ελεύθερη απόδοση).
    Το να τιθασεύεις τα ένστικτα είναι θέμα παιδείας πολύ δύσκολο, διότι χρειάζεται πολιτική φιλοσοφία και δημοκρατικό μέτρο. Το καλύτερο μέτρο ως σήμερα περιέχεται στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, διότι η αρετή είναι στη διάνοια και συνακολουθεί η πράξη. Φθάνουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι στις μέρες μας δεν έχουμε παιδεία. Εξηγείται ίσως έτσι γιατί η ανθρωπότητα ενώ έχει κάνει τεχνολογικά θαύματα, δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς την θεία υπόσταση του ανθρώπου που παρέμεινε στην κτηνωδία της βαρβαρότητας.
    Εμάς τους σύγχρονους Έλληνες μας αδρανοποίησε πολιτικά και οικονομικά η εκφυλιστική καλοπέραση με το ψεύτικο δανεικό χρήμα, η ζωή δίχως πνευματικές αξίες και αρχές μακριά από την ελληνική παράδοση που χάσαμε ανεπίτρεπτα.
    Επιχειρούν τώρα οι δανειστές να μας πείσουν ότι σύμφωνα με την τοκογλυφία των αγορών που επέβαλαν διεθνώς ότι είμαστε υπερχρεωμένοι, για να μας πάρουν τα σπίτια και το βιός μας πριν η φούσκα από το ψεύτικο χρήμα ( είναι 9 φορές μεγαλύτερο του διεθνούς) σκάσει στα χέρια τους. Έχουν αγωνία οι παλιάνθρωποι.!


    FW: Να εκδιώξουμε εδώ και τώρα το Δ.Ν.Τ. αντί να «κάνουμε υπακοή στα μνημόνια των δανειστών», του διεθνούς ανεξάρτητου και ασύδοτου ιδιωτικού εικονικού κεφαλαίου (δεν ανήκει σε καμία χώρα + δεν πληρώνει φόρους). Διότι είναι μέρος της διεθνούς παραοικονομίας «φούσκα» την οποία διαχειρίζεται κυρίως η Fed και λίγες τράπεζες, που με την τοκογλυφία έφθασε να είναι ως και 9 φορές μεγαλύτερη του διακινούμενου πραγματικού παγκόσμιου κεφαλαίου.
    Για να πετύχει τους στόχους της " η μαφία των αγορών" εξαγοράζει πολιτικούς, εκβιάζει με οικονομικούς δολοφόνους και μεταβάλλει τους λαούς ακόμα και της ευρωζώνης σε χρεωκοπημένους όχλους, με στόχο να τους εξουσιάσει, να υπεξαιρέσει ή να εξαγοράσει, ανταλλάσοντας το εικονικό (πλαστό) χρήμα με εμπράγματες αξίες (τις περιουσίες μας).


    ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    H Γερμανική Δημοκρατία π.χ. (ως μαριονέτα της fed) αυτοανακηρύχθηκε ιθύνων νους και επιβάλλει ως Προκρούστης το αυστηρό οικονομικό της πρότυπο και την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή κοινωνική φιλοσοφία της. Λειτουργεί ως αυτόκλητος αρχηγός της Ε.Ε. χειραγωγεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και περνά την οικονομικά χρυσή εποχή της συχνά εις βάρος των χωρών της ευρωζώνης και ιδιαίτερα της χώρας μας.
    Φθάνουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι αυτοί που αιματοκύλισαν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο για να επιβληθούν δεν ήταν οι γερμανοί φασίστες αλλά όλοι οι γερμανοί (η πλειοψηφία) και φαίνεται ότι ακόμη δεν κατάλαβαν τι έκαναν. Ευνοήθηκαν παραπολιτικά και οικονομικά λόγω του ψυχρού πολέμου που ενέπνευσε η fed και επέβαλλαν οι ΗΠΑ τους δυτικούς συμμάχους μας εναντίων των ανατολικών συμμάχων μας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι παρέμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν. Σε όμοια περίπτωση δυστυχώς φαίνεται ότι μάλλον πάλι τα ίδια θα έκαναν.
    Δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν τα αποθέματα σε χρυσό της Ελλάδος που καταχράστηκαν, το λεγόμενο κατοχικό δάνειο ούτε να μας αποζημιώσουν για τις καταστροφές που προξένησαν. Μήπως πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για να εξαγνιστούν ή να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη;
    Είναι εφικτή σήμερα και αναγκαία η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης; Όσοι διαφωνούν μπορούν να φύγουν.! (1 Νοεμβρίου 2012).


    Αλλιώς θα πρέπει να λειτουργήσουν αυτόνομα παραρτήματα της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κομισιόν.(The European Commission).

    Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για να επιβιώσει και ν’ αντιμετωπίσει την επερχόμενη διεθνή οικονομική κρίση.(28 Οκτωβρίου 2015).

    https://www.facebook.com/video.php?v=797653893604247&pnref=story

    ΑπάντησηΔιαγραφή