9/10/2012

ΕΚΘΕΣΗ Γ. ΒΟΥΡΟΥ W. BRENNER ΣΤΗ VLASSIS ART GALLERY


Η Αίθουσα Τέχνης Vlassis Art Gallery παρουσιάζει μια έκθεση εμπνευσμένη από το ομώνυμο τραγούδι της δεκαετίας του 40’ “You don’t Know what love is”. Μία αφήγηση που ξεκινά από τη γένεση του έρωτα μέχρι την αμφίσημη και ρευστή κατάσταση της οριακότητας που ακολουθεί την απώλεια του. Στην έκθεση εξετάζονται οι διαφορετικές πτυχές του έρωτα, οι οποίες αν και εκ διαμέτρου αντίθετες η μία συμπληρώνει την άλλη, όπως το φως και η σκιά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 (Βεροίας 6 Άνω Λαδάδικα) σε επιμέλεια της μουσειολόγου Γεωργίας Κουρκουνάκη, και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2012.

Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Γεωργία Κουρκουνάκη, σε κάθε ιστορία έρωτα υπάρχουν δύο όντα που το καθένα αποτελεί τον άγνωστο συντελεστή στις

εξισώσεις του άλλου και όπως σε κάθε εξίσωση μόνο ένας άγνωστος είναι ικανός να φέρει τη λύση της. Ο έρωτας εγκύπτει, αναδύεται εκ του μηδενός και στοιχειοθετεί τις ατομικές ή συλλογικές βιογραφίες αποτελώντας ένα ξεχωριστό, μοναδικό σημείο της μοίρας που είναι αδύνατο να προβλεφθεί, αποφευχθεί ή ελεγχθεί. Ως τέτοιο, από τη γένεση του κι έπειτα προχωρά σταθερά σε μία άγνωστη πορεία, χωρίς την ικανότητα να ξεφύγει από την αυτοκτονική του προδιάθεση. Προχωρά μέσα στην ανησυχία και το φόβο, την επιθυμία και την αναστάτωση, αποτελώντας μια τέτοια δημιουργική ορμή, σχεδόν υπερβατική, ώστε τελικά να ενώνεται με το γίγνεσθαι της καλλιτεχνικής πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου