9/27/2012

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΟΡΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑ»



«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΟΡΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑ»

Με το Εργαστήριο Νέων Καλλιτεχνών(20-26.09 ανοικτό στο κοινό) που θα συνεχιστεί για 4 χρόνια με 80 καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες  στο ΜΜΣΤ και τον «Καθρέφτη του Πλάτωνα» του Mischa Kuball στο ΚΜΣΤ ξεκίνησε το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΟΡΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑ». Αποτελεί μια σπονδυλωτή διοργάνωση με εκθέσεις, προβολές βίντεο, ταινιών, εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, ημερίδες, συναυλίες,  είναι  μια συνεργασία δύο Μουσείων, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης / του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και δρομολογεί ένα όραμα δυναμικής ανάπτυξης στο χώρο του πολιτισμού για τη Θεσσαλονίκη . Η διάρκειά του είναι μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, εντάσσεται  στο πρόγραμμα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι Πολιτισμών», μέρος των εκδηλώσεων του στα 47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ και υποστηρίζεται οικονομικά από τον ΟΠΑΠ ΑΕ και το ΕΣΠΑ.
Η κεντρική έκθεση 23.10-9.12.2012 με τον τίτλο ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ –SAMKURA(Αποθήκη Β1, Λιμάνι) παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συμμετοχής καλλιτεχνών από την Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία στα προγράμματα φιλοξενίας “Clo Ceardlann na gCnoc” στην Ιρλανδία μέσα στα πλαίσια του διευρωπαϊκού προγράμματος καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ παράλληλα το ΜΜΣΤ θα παρουσιάζει ταινίες, μουσική, φωτογραφία, γλυπτά, σχέδια, ζωγραφική που αναδεικνύουν την πολλαπλότητα των εκφράσεων και των τεχνών. Με αυτό τον τρόπο οι Αόρατες Πόλεις που τρέφονται από τις ευαισθησίες και τον γλωσσικό πλούτο της τέχνης, εγγράφουν με τη  μοναδικότητά τους σταθμούς στο χάρτη, που γίνεται τόπος και κτήμα κοινό.


Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στις ιστοσελίδες των Μουσείων www.greekstatemuseum.com-www.cact.gr-www.mmca.org.gr


Βενετία Γαζίλα-19.9.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου