3/17/2010

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ




Υπενθυμίζουμε ότι μεθαύριο, Παρασκευή 19 Μαρτίου, γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης Μινιατούρας στη Γκαλερί ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου - 7 Απριλίου 2010.

Στην έκθεση συμμετέχουν 70 εικαστικοί - μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.

-------

"Η δημιουργία δε μπορεί να μετρηθεί με το μέγεθος ενός εικαστικού έργου. Οι μικρογραφίες έχουν τη δική τους θέση στον κόσμο και στην ιστορία των εικαστικών τεχνών.Μια μινιατούρα αποτελεί ολοκληρωμένο έργο τέχνης, που διέπεται από τις ίδιες γενικές αρχές όπως και ένα έργο μεγάλων διαστάσεων. Απαιτεί ωστόσο, λόγω του μεγέθους, δεξιότητα και πειθαρχία από τον καλλιτέχνη.
Ο ΣΚΕΤΒΕ έχει αποδείξει στο παρελθόν την αγάπη με την οποία «αγκαλιάζει» τη μικρογραφία: Πανελλήνια έκθεση Μινιατούρας, Διαβαλκανική Έκθεση Μινιατούρας, ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές μελών σε διεθνείς εκθέσεις μινιατούρας.
Σήμερα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει μια ιστορική συνέχεια στο σύλλογο και μια συνέπεια στην επιδίωξη εικαστικών στόχων, διοργανώνει εκθέσεις μικρογραφίας σε Θεσσαλονίκη, Iωάννινα και Βέροια.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναδείξουμε την τεράστια εικαστική αξία της μικρογραφίας, να εμφυσήσουμε στους φίλους των εικαστικών τεχνών την αγάπη για το μικρό (συχνά ισχύει ότι “Less is … more”) και ευελπιστούμε ότι η προσπάθειά μας θα βρει τη δέουσα ανταπόκριση στο κοινό της Ηπείρου".
Γιώργος ΠολίτηςΠρόεδρος ΣΚΕΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου