5/17/2009

Επιτυχία στην πρώτη Ημέρα Σκίτσου...




Την Κυριακή 17/5, στις 10.30 το πρωί, στο Λευκό Πύργο αρχίσαμε να μαζευόμαστε οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ. Με έκπληξη είδαμε να μας περιμένουν με τα μπλοκάκια ανοιχτά και σκιτσάροντας αρκετοί συμπολίτες μας.


Σιγά σιγά, καθώς η ώρα προχωρούσε, έρχονταν όλο και περισσότερος κόσμος. Πολλοί είχαν ενημερωθεί από τις εφημερίδες και τις αφίσες, άλλοι ήταν απλά περαστικοί που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν.



Το θετικότερο ήταν ότι ήρθαν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους, δίνοντας μια νότα ζωντάνιας στην εκδήλωση και προσπάθεια του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας.




Τα πεζούλια γέμισαν από μέλη του ΣΚΕΤΒΕ και κόσμο που σκίτσαρε... Η θεματογραφία ελεύθερη: άλλος εμπνεόταν από το Λευκό Πύργο, άλλος από το λιμάνι... Πολλοί ζωγράφιζαν τα δέντρα και άλλοι... έψαχναν για μοντέλα... Έτσι πολλοί ζωγράφιζαν περαστικούς ή ... άλλους που επίσης ζωγράφιζαν!




Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο. Δημιουργήθηκαν παρέες και γίνονταν συζητήσεις για σκίτσο, θέματα που εμπνέουν και τέχνη γενικότερα...



Ο ζήλος ήταν μεγάλος... Και παρά τη ζέστη, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Οι περισσότεροι έδιναν τα σκίτσα τους για να σκαναριστούν και να γίνει μια έκθεση στο internet. Άλλοι θα τα στείλουν μέσω email (ήδη άρχισαν να έρχονται σκίτσα μέσω email στο sketbe@gmail.com).




Οι εντυπώσεις ήταν ... άριστες. Και το μήνυμα δόθηκε! Η τέχνη είναι για όλους! Η πόλη μας χρειάζεται εικαστική παιδεία και οι εικαστικοί έχουν ενεργό ρόλο. Μέσα από τις δράσεις του ΣΚΕΤΒΕ, μέσα από τα εργαστήρια και τις παρουσιάσεις (όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Παραλλήλων Εκδηλώσεων της Έκθεσης Γλυπτικής, Κατασκευών και Χαρακτικής) θα δίνονται τέτοιες ευκαιρίες για επαφές των εικαστικών με το κοινό της πόλης μας. Ο κόσμος, οι νέοι, τα παιδιά έχουν θέληση και διάθεση, έχουν ενδιαφέρον - αυτό φάνηκε... Το ραντεβού θα ανανεωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου