7/29/2013

οι ''Χειρονομίες'' της Ι. Ασσάνη στο περιοδικό Diastixo.gr

Στο ιντερνετικό περιοδικό για τις Τέχνες και τα Γράμματα Diastixo.gr παρουσιάζονται τα έργα της Ιωάννας Ασσάνη από τη σειρά ''Χειρονομίες''. Τα έργα αυτά θα συνοδεύουν μια διαδοχική παρουσίαση των ανέκδοτων ποιημάτων της ποιήτριας Ε. Λιντζαροπούλου.


Η Ιωάννα Ασσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Διδάχθηκε σχέδιο από τον ζωγράφο Β. Βλαχόπουλο. Το 1985-90 σπούδασε στην ΑΣΚΤΘ. Το ουσιαστικό βλέμμα στις τέχνες το διδάχθηκε από τον ιστορικό και κριτικό τέχνης Ε. Μαυρομμάτη. Από το 1991 διδάσκει στη Μ. Εκπαίδευση. Στο ενεργητικό της έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει πέντε θεατρικά της έργα, με τη μορφή των εικαστικών performances (''9 μουσικές Ζωγραφιές'' 2005,'' Όνειρα Εικονικής πραγματικότητας''2007. ''Κόσμοι Παράλληλοι'' 2010, ενώ έχει ''μεταφέρει'' για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή  μυθιστορήματα του Μ. Εντε ( ''Οι κατακόμβες του Μισραίμ''2006, ''ήταν ένα δωμάτιο και συγχρόνως μία έρημος'' κ.α). Ως εικαστικός καλλιτέχνης ενεργεί πάνω στον τομέα του Artvideo απο το 2008 έως και σήμερα (''Οδοι'', ''Σχεδιασμοί και προγράμματα υλοποίησης'', 2013 κ.α). Η παρουσία της στο χώρο της  Μέσης Εκπαίδευσης είναι πολύ μεγάλη  με εισηγήσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις του μαύρου θέατρου, των performances και κυρίως της μεταφοράς της ποίησης (λόγου) στην εικόνα και στο χώρο με εικαστικό τρόπο - ''περπατώντας επάνω στη Σελίδα Γραπτού''ΠΕΕΠΟΘΕ 2011, ''Το Σπίτι μου'' Ανάκατα 4, 2012 κ.α. 
Εχει διατελέσει διοικητικό μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, 2010-13  Από το 2010 έως και σήμερα είναι η Γραμματέας του ΣΚΕΤΒΕ.

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1962. Σπούδασε Θεολογία, Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και είναι υπεύθυνη των Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής έρευνας ασχολήθηκε με την ανίχνευση των θρησκευτικών και Χριστολογικών στοιχείων στο έργο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και συνέγραψε δύο εργασίες 'Δ.Π.Παπαδίτσας ''Εν Πάτμω'' - Θρησκευτικό συναίσθημα και αποκαλυπτικό μυνημα'' και ''Συντροφεύοντας τις ακριβές μας αμφιβολίες...Χριστολογικά και Θρησκευτικά στοιχεία στο έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη''. Έχει διασκευάσει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και περιστασιακά ασχολείται με την λογοτεχνική κριτική. Για την ποιητική της συλλογή ''Ο Πίθος των Γυναικών'' από τις ''εκδόσεις των φίλων''2013 έχουν γράψει κριτικές η Ελένη Σαραντίνη και ο Ηλίας Κεφάλας.

Από Palmografos.com: Palmografos.com - Νέα ποιητική συλλογή: "Ο πίθος των γυναικών", της Ελένης Λιντζαροπούλου - Εκδόσεις των Φίλων 


http://www.diastixo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1497:lintzaropoyloy-poets&catid=54:poihsi&Itemid=103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου