7/30/2013

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ 3


Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της ΕΡΤ3, ζητά την επαναλειτουργία της και καλεί τους Έλληνες να υπογράψουν σχετική επιστολή προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τον Πρωθυπουργό.


------------------------------------------------------------------------------------

Προς:
Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
κ. Παντελή Καψή
Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά

Κύριε Υφυπουργέ,

Δια της παρούσης, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας  για το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης και ιδιαίτερα  της ΕΡΤ 3, κάτι που μας αφορά άμεσα ως κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας!  Εκφράζουμε επίσης την διαμαρτυρία μας και για την μη πρόβλεψη  στο νέο νομοσχέδιο για δημιουργία και λειτουργία τηλεοπτικού καναλιού στην Βόρεια Ελλάδα  και απαιτούμε να γίνει άμεσα λόγος και πράξη για ΕΤ3 στο νέο φορέα.

Απαιτούμε να σταματήσει το μαύρο και το κενό στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3, η οποία όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης στους καλλιτέχνες, τις τέχνες, την ιστορία  και τον πολιτισμό του σημαντικότατου αυτού κομματιού της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει πανελληνίως η φωνή του τόπου μας, καθώς πιστεύουμε ότι συμβάλλει τα μέγιστα στον πολιτισμό της χώρας, την ιστορική της μνήμη, την ταυτότητα ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας που δίνει το στίγμα της στην Βαλκανική, στον απόδημο Ελληνισμό, στον κόσμο γενικότερα. Η ΕΡΤ3 είναι η φωνή μας, είναι η φωνή του λαού, που με το αναπάντεχο κλείσιμο της έσβησε το χαμόγελο και την ενεργή συμμετοχή μιας σημαντικής Πολιτιστικής και Ιστορικής παρουσίας στο Ελληνικό γίγνεσθαι δίνοντας τη θέση του στο τίποτα.

Κύριε Υφυπουργέ, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, ώστε να έχουμε τάχιστα το θεμιτό αποτέλεσμα, χωρίς άλλες οδυνηρές αποφάσεις που δημιουργούν μόνο πληγές στον Ελληνικό λαό ακυρώνοντας έτσι την έννοια της δημοκρατίας.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του ΣΚΕΤΒΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου