3/06/2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΕΤΒΕ ΣΤΗΝ ΕΨΙΛΟΝ



Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 5 Μαρτίου, τα εγκαίνια της Έκθεσης του ΣΚΕΤΒΕ με τίτλο "Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς" στην Αίθουσα Τέχνης ΕΨΙΛΟΝ στη Θεσσαλονίκη.
Στην έκθεση συμμετέχουν τριάντα εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής και ψηφιδωτού.


Έργο της Christine Willis



Έργο της Μαρίας Χατζηευγενιάδου


Έργο του Θοδωρή Λάλου

Το ζητούμενο, αλλά και τα μηνύματα της έκθεσης έχουν να κάνουν με τη σημερινή κρίση, αλλά και το ρόλο της Τέχνης σήμερα.



Ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ:
"Η σημερινή κρίση είναι μια κρίση οικονομική, αλλά και κρίση αξιών. Ανήκουμε σε μια γενιά που οργανώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Όταν λοιπόν τα πάντα οικοδομηθούν υλικοκεντρικά, η κατάρρευση ενός τέτοιου συστήματος θέτει υπό αμφισβήτηση τους λόγους ύπαρξής μας.
Η τέχνη καλείται να αποτελέσει το αντίβαρο που θα δώσει ισορροπία στη ζωή μας και να πράξει το αυτονόητο: να δώσει μια διέξοδο, μια ψυχική εκτόνωση και αποφόρτιση και αυτό να γίνει συνειδητά ,ακόμη και αν ο κόσμος, παγωμένος από τα μέτρα της λιτότητας, δυσκολεύεται να αφιερώσει χρόνο ή χρήματα στην τέχνη."




Δείτε τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, στον κατάλογο της έκθεσης:
http://issuu.com/sketbe/docs/catalog_epsilon_2012a


Στο πλαίσιο της έκθεσης, που παρακολούθησαν πολλοί εικαστικοί και φιλότεχνοι, παρουσιάστηκε και το νέο τεύχος του περιοδικού του ΣΚΕΤΒΕ ("Τέχνης Ίχνη") με αφιέρωμα στο ίδιο θέμα: "Η τέχνη σε δύσκολους καιρούς".



Στο περιοδικό υπάρχει ένθετο ένα αυθεντικό χαρακτικό του Γιάννη Μονογυιού (λινόλεουμ, αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη). Το περιοδικό, υψηλής αισθητικής και με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα περιεχόμενα, αλλά και με το συλλεκτικό χαρακτικό, συγκέντρωσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Διαβάστε το περιοδικό ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ on line
http://www.issuu.com/sketbe/docs/texnis_ixni_3_layout_1


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου