3/26/2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΕΤΒΕ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) με τίτλο “Η Τέχνη στη Ζωή” θα φιλοξενηθεί από τις 2-8 Απριλίου του 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου. Τα εγκαίνια θα γίνουν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου του 2012.

Στην έκθεση συμμετέχουν 65 εικαστικοί του ΣΚΕΒΕ με έργα ποικίλων διαστάσεων και τεχνοτροπιών (ζωγραφική- χαρακτική- γλυπτική- φωτογραφία και κατασκευές) σε ένα ψηφιδωτό καλλιτεχνημάτων, που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την εικαστική δημιουργία στη Βόρεια Ελλάδα και του οποίου συνεκτικός κρίκος είναι η διάθεση προσφοράς στους Γιατρούς του Κόσμου.

Ευχαριστούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης που συνέβαλε από τη δική του πλευρά στην ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου, παραχωρώντας τη γκαλερί του για την έκθεση των έργων των μελών του ΣΚΕΤΒΕ.

Η πρωτοβουλία αυτή για την πραγματοποίηση της έκθεσης με την υποστήριξη των φορέων του ΣΚΕΤΒΕ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης αποτελεί δείγμα αλληλεγγύης, καθώς και συμπαράστασης στο έργο των Γιατρών του Κόσμου. Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι την πρόταση για την εν λόγω έκθεση οφείλουμε στο μέλος μας Νικόλα Σφήκα.

Ορισμένα έργα που θα εκτίθενται στο Γαλλικό Ινστιτούτο:

Γιάννης Βούρος, Ήλιος απειλητικός



Γιάννης Αδαμαντίδης, Existence



Sanjay Mittal, Intrusion



Serhad Bapir, Λιμάνι Θεσσαλονίκης




Άρις Γεωργίου, Odyssey Spoonful VI


Ο Άρις Γεωργίου σχεδίασε την αφίσα και την πρόσκληση της έκθεσης, ενώ χωρίς τη βοήθεια, τις συμβουλές και παρεμβάσεις του ο υπό έκδοση κατάλογος θα ήταν πολύ... φτωχότερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου