1/01/2010

ΓΚΑΛΕΡΙ ΒΛΑΣΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ


Φίλοι “από τα παλιά” και καλλιτεχνικοί συνοδοιπόροι, ο Βασίλης Καρκατσέλης και ο Νίκος Τερζής, ξανασυναντιούνται σε ένα δίπτυχο ατομικών εκθέσεων που εγκαινιάζονται την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στη Γκαλερί Vlassis Art Com (Βεροίας 6 Άνω Λαδάδικα τηλ. 2310 552030), για να παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης, τους φίλους, τους γνωστούς και τους άλλους συναδέλφους, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εικαστικών προβληματισμών τους.

Το φαινόμενο της ακροβασίας των καλλιτεχνών επάνω στα ήδη γνωστά όρια των εικαστικών τεχνών είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Και κατά γενική ομολογία το προϊόντα αυτής της ερευνητικής καλλιτεχνικής συμπεριφοράς είναι αξιόλογα. Δύο διαφορετικά είδη χαρακτικής στηριγμένα στο ασπρόμαυρο και πασπαλισμένα με ελάχιστες δόσεις φορτισμένου χρώματος μιλούν με διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και προσέγγισης, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σκληρό καταγγελτικό τρόπο για την σημερινή κοινωνία.

Ο Βασίλης Καρκατσέληςπαρουσιάζει τον άνθρωπο χαμένο κάπου στον κόσμο της διαφήμισης και του σύγχρονου δομημένου αστικού περιβάλλοντος.



Ο Νίκος Τερζής χρησιμοποιώντας την αλληγορία του ζώου μιλά για χαρακτήρες και περιγράφει καυστικά τρόπους συμπεριφοράς κάποιων, εύκολα αναγνωρίσιμων, από το άμεσο περιβάλλον μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου