9/21/2017

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά του Δημοτικού στον Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.


Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. στα πλαίσια της καινούργια περιόδου αποφάσισε να απευθυνθεί όχι πλέον μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά του Δημοτικού (νέους ταλαντούχους δημιουργούς).
Έτσι κάθε Σάββατο και από 10:00 π.μ. έως 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα Τεχνών του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. επί της οδού Αλ. Φλέμιγκ 10 - περιοχή Β.Όλγας - Θεσσαλονίκη θα γίνεται το εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά του Δημοτικού.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου κα Μήλιου Έλλη.
Για ενημέρωση στο κιν .6946407934 ή στο email : (miliou1960@gmail.com) .
Το εργαστήρι θα ξεκινήσει το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ............
Σημείωμα της υπεύθυνης κας Μήλιου Ε.
(Η έκφραση του παιδιού μέσω της τέχνης αποτελεί βιολογική ανάγκη του ,όπως είναι η τροφή και το νερό. Το παιδί εξωτερικεύει τα συναισθήματά του μέσω της συμβολικής γλώσσας της τέχνης για να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και για να εκφραστεί. Η εικαστική πράξη κινητοποιεί όλες τις σωματικές ,πνευματικές και ψυχικές λειτουργίες του παιδιού και συμβάλλει στη διασφάλιση της πνευματικής και ψυχικής του ισορροπίας.
Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια διαδικασία που εξασκεί την αναλυτική και συνθετική σκέψη του παιδιού που είναι ικανότητες πολύ σημαντικές σε όλους τους τομείς μάθησης ,είτε πρόκειται για την επιστήμη είτε για την τέχνη.
Στο μάθημα της Ζωγραφικής μέσα από την δημιουργική πράξη και την γνώση του εικαστικού «Αλφάβητου» και του εικαστικού «Συντακτικού» τα παιδιά θα διδαχθούν να δίνουν υλική υπόσταση στη σκέψη τους. Οι προτεινόμενες ασκήσεις θα είναι ¨ανοικτές¨ για ανάπλαση ώστε οι μαθητές/τριες χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά και τεχνοτροπίες θα μπορούν να εκφράζουν εικαστικά τις παραστάσεις τους για τον κόσμο ,τις ιδέες ,τα συναισθήματά τους και τις εμπειρίες τους με ελεύθερο προσωπικό ,πρωτότυπο και άρτια αισθητικό τρόπο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου