1/29/2017

Έκθεση ζωγραφικής της Ταρσής Τζενανίδου στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Εγκαινιάζεται, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, στις 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση ζωγραφικής της Ταρσής Τζενανίδου, με τον τίτλο “Φυσιογνωμίες”.

Όπως αναφέρει η ζωγράφος, «η συγκεκριμένη σειρά έργων αποτελεί την αποτύπωση διαφορετικών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, σε μια κοινή συνιστώσα: στην ανθρώπινη φυσιογνωμία, δηλαδή στο σύνολο των μορφικών χαρακτηριστικών του ανθρώπινου προσώπου. Η αγωνία, ο πόνος, η θλίψη, η απογοήτευση, η αισιοδοξία, η ελπίδα αποτυπώνονται στο βλέμμα, στην έκφραση, στην κίνηση, στο μειδίαμα ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικούς τόπους, κοινωνίες και συνθήκες. Η φυσιογνωμία του κάθε ανθρώπου εκφράζει την ατομική του υπόσταση, όχι μόνο σαν ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά ενίοτε και ως αντανάκλαση της ψυχολογίας ενός συνόλου. Οι οντότητες του συνόλου αυτού βρίσκονται σε μια σχέση συνεχούς αλληλεπίδρασης, θετικής ή αρνητικής, που επηρεάζεται από γεγονότα, όπως ο πόλεμος, η αναγκαστική μετανάστευση, η περιθωριοποίηση, η κοινωνική ανισότητα».
«Τα συγκεκριμένα έργα δεν φιλοτεχνήθηκαν σε μία συγκεκριμένη στιγμή», επισημαίνει η Ταρσή Τζενανίδου. «Είχαν διαφορετικές αφετηρίες, οι οποίες όμως για τη συγκεκριμένη έκθεση συγκλίνουν στον κοινό «τόπο» της φυσιογνωμίας. Ίσως γιατί το ανθρώπινο πρόσωπο είναι πάντοτε το «μπουκάλι στο πέλαγος», που κρύβει κι αποκαλύπτει τις μικρές - μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες».
Η Ταρσή Τζενανίδου γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του 3ου  Εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Βαλαγιάννη το 1971. Στη συνέχεια τελείωσε το τμήμα σχεδιαστών της Σχολής Ευκλείδης της Θεσσαλονίκης. Από το 1992 έως το 1996 εργάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leader στον δήμο Αρναίας Χαλκιδικής διδάσκοντας σχεδιασμό και βαφή υφαντών. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στα τμήματα εκμάθησης σχεδίου – ζωγραφικής ενηλίκων και παιδιών των περιφερειακών βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1992 διατηρεί Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών (Δορυλαίου 19, Κάτω Τούμπα - Θεσσαλονίκη). Από το 1998 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Από το 2000 είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ. Την τελευταία οκταετία ασχολείται με το θέατρο στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας που δίνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 28 Φεβρουαρίου 2017

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Πέμπτη: 10:00 – 18:30
Παρασκευή:  10:00 – 20:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα,

54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου