12/01/2016

Αφιέρωμα-άρθρα για την συμμετοχή του ΣΚΕΤΒΕ στην ART-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Να ευχαριστήσουμε την Άννα -Μαρία Αρβανιτίδου για τα αφιερωματικά άρθρα της τόσο για τον Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. όσο και για το περιοδικό Τέχνης Ίχνη που έγραψε στο "Νόστιμον ήμαρ" και στο Ελευθερία Τύπου .Ποιο κάτω σας παραθέτω τα δυο άρθρα.Και πάλι ευχαριστούμε

Ο Σύλλογος καλλιτεχνών βορείου Ελλάδος και το “τέχνης ίχνη” πάνε Art Thess(aloniki)
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος, με έτος ίδρυσης το 1983, συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ένας σύλλογος αρκετά ενεργός, με πολλές καλλιτεχνικές δράσεις μιας και οι εμπνευστές του είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης που φιλοδοξούσαν η παρέμβαση αυτή να επεκταθεί στον ευρύτερο Βορειοελλαδίτικο χώρο. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν στα ΙΘ Δημήτρια το 1984 στην Πινακοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών με κριτική του Χρήστου Χρύσανθου, καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκτοτε ο Σύλλογος έχει επιδείξει πλήθος εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και με τη συμμετοχή τους στην Biennale του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη (2007). Η ανοδική πορεία του Συλλόγου και η εναρμόνισή της με τα μοντέρνα ρεύματα τέχνης κατάφερε να εξασφαλίσει δική της στέγη και να αποτελέσει πόλο έλξης, ώστε να εκφράζονται γόνιμοι προβληματισμοί σχετικά με καλλιτεχνικά θέματα, γεγονός που βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα του. Πλέον αριθμεί 300 μέλη και επικοινωνεί με το φιλότεχνο κοινό με πολλούς τρόπους.Φέτος μας παρουσιάζουν το 11ο τεύχος τέχνης ‘’Τέχνης Ίχνη’’ με θέμα το Γυμνό και τον Ερωτισμό στις εικαστικές αποτυπώσεις. Μια δουλειά με πολύ μεράκι, εμπεριστατωμένα κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκτός από την εικαστική αποτύπωση του Ερωτισμού και του Γυμνού σώματος, γίνεται αναφορά και στον κινηματογράφο. Το τεύχος απευθύνεται όχι μόνο σε καλλιτέχνες ή Ιστορικούς της τέχνης αλλά σε ένα ευρύτερο φιλότεχνο κοινό. Η Συντακτική ομάδα του ‘’ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ’’ είναι η Σοφία Αμπερίδου, ο Θάνος Καρώνης, ο Νίκος Μπεντίλας, η Κατερίνα Μπουράτζη, η Σούλη Μπούσιου, ο Κωνσταντίνος Παλιάν, η Σοφία Περδίκη κι η Μπέσσυ ΣύρουΣυντονίζει ο Θάνος Καρώνης και την επιμέλεια των κειμένων κάνουν ο Νίκος Μπεντίλας και η Σούλη Μπούσιου Τέλος, ο Σχεδιασμός/σελιδοποίηση γίνεται από την Άρις Γεωργίου.Θα σας περιμένει όλους κι όλες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στο Περίπτερο του ΣΚΕΤΒΕ στην ART Thessaloniki (Εκθεσιακός Χώρος ΔΕΘ) για την επίσημη πρώτη του περιοδικού ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ 11 από τις 17:00 έως τις 22:00 στο περίπτερο του ΣΚΕΤΒΕ. Στο Περίπτερο του ΣΚΕΤΒΕ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ, παλιότερα τεύχη, καθώς και άλλες εκδόσεις του Συλλόγου. Θα ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, θα πληροφορηθείτε για συμμετοχές σε εκθέσεις και θα μπορέσετε να γίνετε συνδρομητές στο περιοδικό ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ.
Η έκθεση συγκεκριμένα θα είναι ως τις 4 Δεκέμβρη. Την Παρασκευή 14:00- 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 ως τις 21:00.
Τα εισιτήρια είναι ως εξής: Ενήλικες: € 5 / Παιδιά: € 3 / Φοιτητές ΑΣΚ Τεχνών: € 3 / Δημοσιογράφοι & Ιστορικοί Τέχνης: είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΤΒΕ:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/technisichni.magazine/
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://tecnisichni.magazine/
http://www.nostimonimar.gr/o-sillogos-kallitechnon-voriou-ellados-ke-to-technis-ichni-pane-art-thessaloniki/
http://alterthess.gr/content/o-syllogos-kallitehnon-voreioy-ellados-kai-tehnis-ihni-pame-art-thessaloniki-0#.WEAzfJid7gY.facebookΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου