2/16/2016

ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΩΝ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ



4o SPRING BAZAAR ΦΙΛΩΝ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, είναι σωματείο για την ενίσχυση του έργου της εταιρίας «ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ» και στηρίζει τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη. (Περισσότερες πληροφορίες και τον απολογισμό του έργου του Κέντρου από την ίδρυση του έως και σήμερα θα βρείτε στο παρακάτω κείμενο).

Με αυτή την επιστολή, ζητάμε τη συνδρομή σας για να στεφθεί με επιτυχία ένα ακόμη ανοιξιάτικο Bazaar των ΦΜΘ, τα έσοδα του οποίου θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη. Το Βazaar θα διεξαχθεί στις 23 & 24 Απριλίου στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι.
ΟΙ εθελοντές των ΦΜΘ ήδη συγκεντρώνουν και ταξινομούν τα αντικείμενα τα οποία θα τεθούν προς πώληση και στο πλαίσιο αυτό ζητάμε από εσάς να μας στηρίξετε προσφέροντας μας κάποια από τα δημιουργήματα σας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η κάθε προσφορά είναι σημαντική και ιδιαίτερα πολύτιμη για το έργο μας και την αξιοποιούμε με μεγάλη υπευθυνότητα διότι μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε ψυχολογική στήριξη σε παιδιά, εφήβους και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Βασιζόμενοι στην εμπειρία των προηγούμενων Bazaar, σχεδιάζουμε ενέργειες επικοινωνίας που, για μία ακόμη φορά, θα μας εξασφαλίσουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως το περσινό Spring Bazaar επισκέφτηκαν περισσότερα από 4.300 χιλιάδες άτομα.  Επιπλέον θα υπάρχει προβολή των χορηγών μας μέσω banner που θα στηθούν σε εμφανή σημεία με όλα τα λογότυπα-ονόματα των επιχειρήσεων υποστηρικτών μας.

Στις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και ευχόμαστε ότι θα επιλέξετε να μας ευεργετήσετε στηρίζοντας αυτή μας την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις: Πέννυ Γεωργιάδου, 6944.602090.


Με εκτίμηση,
Έλενα Γούση,
Πρόεδρος

    
Η ΜΕΡΙΜΝΑ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, είναι σωματείο για την ενίσχυση του  έργου της εταιρίας «ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ» και στηρίζει την ίδρυση και λειτουργία του  συμβουλευτικού κέντρου στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη για τη δημιουργία του  Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας στην Βόρεια Ελλάδα, προέκυψε από την  έντονη ζήτηση ανθρώπων και οικογενειών που έχουν ανάγκη από τη συμβουλευτική  βοήθεια της Μέριμνας χωρίς όμως να πρέπει να ταξιδεύουν στην Αθήνα.
Οι βασικές ανάγκες για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου στην
Θεσσαλονίκη είναι οι εξής:
Εξεύρεση πόρων λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου.
Στήριξη των εκδηλώσεων του συλλόγου  «Οι Φίλοι της Μέριμνας -
Θεσσαλονίκη».


Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 1995 στην  Αθήνα από εννέα επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της παιδείας με κύριο  σκοπό τη στήριξη των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους σε κρίσιμες  φάσεις της ζωής τους που αντιμετωπίζουν αρρώστια και θάνατο. Η σοβαρή  αρρώστια και ο θάνατος αποτελούν εμπειρίες που επηρεάζουν βαθιά τη ζωή κάθε  παιδιού ή εφήβου. Στην Ελλάδα είναι άγνωστος ο αριθμός των παιδιών που βιώνουν  παρόμοιες εμπειρίες. Παρόλα αυτά, υπολογίζεται ότι ο αριθμός ανέρχεται σε  εκατοντάδες χιλιάδες, εάν υπολογίσει κανείς ότι σε κάθε οικογένεια που βιώνει  θάνατο μέλους της, υπάρχει τουλάχιστον ένα παιδί που πενθεί την απώλεια γονιού,  αδελφού, παππού ή γιαγιάς. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα 
χρόνια, καθώς σύμφωνα με διεθνείς μελέτες σε χώρες που έχουν βιώσει  μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις (π.χ. Ρωσία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ινδία), η  θνησιμότητα εν μέσω περιόδων κρίσης αυξάνεται δραματικά λόγω αυτοκτονιών,  καρδιοαγγειακών νοσημάτων εξαιτίας του αυξημένου στρες, παθήσεων του ήπατος και τροχαίων δυστυχημάτων που προκύπτουν από την κατάχρηση αλκοόλ.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την ίδρυση του τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2015, δέχτηκε και εξυπηρέτησε 259 αιτήματα συμβουλευτικής που αφορούν θάνατο ή σοβαρή αρρώστια. Επίσης εξυπηρέτησε 241 αιτήματα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης από την περιφέρεια.
Στο διάστημα αυτό υλοποίησε 33 ομιλίες, ημερίδες, παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα και το ευρύ κοινό.
Υλοποίησε 2 καταρτίσεις 50  επαγγελματιών υγείας και ψυχικής υγείας και δύο καταρτίσεις 50 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Τρικάλων και Θεσσαλονίκης.
Έγινε μία ομάδα εφήβων και μία ομάδα γονέων που έχουν βιώσει απώλεια καθώς και ένας κύκλος εποπτείας σε 10 επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
  
Άμεσος στόχος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ είναι η ανάπτυξη του Συμβουλευτικού κέντρου στη  Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί στα πρότυπα του αντίστοιχου της Αθήνας και παρέχει  δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Ψυχολογικές Υπηρεσίες για τη στήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που βιώνουν μια σοβαρή ασθένεια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου εξαιτίας της, ενός ατυχήματος, αυτοκτονίας ή δολοφονίας.

Συμβουλευτική σε σχολεία και εκπαιδευτικούς που καλούνται να στηρίξουν ένα μαθητή που νοσεί ή πενθεί, προκειμένου να διευκολύνουν την
ένταξή του στην τάξη.

Ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κοινότητα σε καταστάσεις κρίσης και καταστροφής. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται σε σχολεία, δήμους και κοινότητες που έχουν βιώσει τραυματική απώλεια ή ένα καταστροφικό γεγονός (σεισμός, πυρκαγιά, τροχαία με πολλαπλές απώλειες, κλπ.).

Συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου για όσες οικογένειες, φορείς ή επαγγελματίες κατοικούν σε απόμακρες περιοχές της Βορείου Ελλάδας και δεν έχουν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που φροντίζουν παιδιά και οικογένειες που βιώνουν απώλειες στη ζωή τους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επαγγελματιών υγείας και παιδείας που θα λειτουργούν ως πρόσωπα αναφοράς στις τοπικές κοινότητες.


Ας στηρίξουμε όλοι το έργο της Μέριμνας στην Θεσσαλονίκη …

... Για να έχει κάθε παιδί τη στήριξη που χρειάζεται όταν ο θάνατος αγγίζει τη   οικογένεια ή τη σχολική κοινότητα ….
... Για να ξαναβρεί κάθε παιδί και έφηβος την χαρά της ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου