9/21/2013

Έκθεση της Σοφίας Περδίκη


Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Σοφίας Περδίκη στον χώρο του Project Room την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20.00. 

H καλλιτέχνις σημειώνει για τα έργα της σειράς που παρουσιάζει: Πάντοτε πίστευα πως η ονειρική και ποιητική διάθεση ως απάντηση και ως συνειδητή στάση ζωής απέναντι στην πραγματικότητα, μπορούν να προσδώσουν σε αυτήν νέες διαστάσεις που να την υπερβαίνουν. Η διαδικασία της εικαστικής δημιουργίας κάτω από αυτό το πρίσμα εμπεριέχει στοιχεία αναμόχλευσης της μνήμης, ανάλυσης υποσυνείδητων ενορμήσεων και αυτοαναφορικότητας που τελικά οδηγούν στην παρουσίαση ενός συγκεκριμένου μορφολογικά συνόλου, όπου τα επιμέρους αυτά στοιχεία βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση. Η γυναικεία μορφή και το γυμνό σώμα δεσπόζουν μέσα σε συνθέσεις γεωμετρικές, σε μια στάση διαλόγου μεταξύ τους αλλά και σε συνομιλία με τα σύμβολα της φύσης, του οικιστικού τοπίου, των παιδικών φαντασιώσεων και του μύθου. Τα λαδοπαστέλ και η μικτή τεχνική, είναι τα μέσα με τα οποία προσπαθώ να ιχνο – γραφήσω την δική μου εκδοχή αυτού του κόσμου. Πάντα πάνω σε μαύρα χαρτόνια, που αποτελούν για εμένα τον σκοτεινό καμβά του ονείρου


Η Σοφία Περδίκη, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ecoles Des Beaux Arts του Saint – Etienne. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αθήνα (Γραφιστική και Διακόσμηση), στη Σχολή Βακαλό. Εκεί, είχε καθηγήτρια την Ελένη Βακαλό στην αισθητική αντίληψη και την ιστορία της τέχνης και καθηγητές της στο σχέδιο και στο χρώμα σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες όπως τον Τάσο Μαντζαβίνο, Ηλία Παπανικολάου, Ηρώ Κανακάκη, Σταύρο Μπονάτσο, Τάσο Παυλόπουλο, Μαριγώ Κάσση κά. Με την παρότρυνση όλων των δασκάλων της αποφασίζει να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθεί για 3 χρόνια μαθήματα σχεδίου, στο εργαστήρι της ζωγράφου Ναταλίας Θωμαϊδου. Παράλληλα, εργάζεται για τρία χρόνια στην γκαλερί του Μύλου και αρθρογραφεί στο μηνιαίο περιοδικό «Μύλος». Ακολουθούν οι σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία, η επαγγελματική ενασχόληση με την γραφιστική και οι εκθέσεις του εικαστικού της έργου. Από το 2010, είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ). Έργα της παρουσιάζονται στο περιοδικό «Κλήδονας» της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου