10/17/2012

ΕΚΘΕΣΗ Μ. ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΣΤΟ "ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ"



Από 12 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, στις προθήκες τού ισόγειου εκθεσιακού χώρου «Πρατήριο Επικοινωνίας ΟΤΕ» τού Κεντρικού Τηλεπικοινωνιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, επί της Καρόλου Ντηλ, εκτίθενται εργασίες τού Μανώλη Πολυμέρη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και την Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές (Αθήνα, Παρίσι, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Νάπολι, Βρυξέλλες, Καλιφόρνια, Λατινική Αμερική, Θεσσαλονίκη κ.α.). Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωπάλια 1982-Βρυξέλλες, 12η Μπιενάλε Παρισιού 1982, 17η Μπιενάλε Σάο Πάολο 1983 κ.ά.).  
Το έργο του είναι κατά κύριο λόγο ανθρωποκεντρικό, ποτέ όμως δεν παραμένει στην ακριβή απόδοση της οπτικής πραγματικότητας. Με οπτικές παραμορφώσεις, ελεύθερες χειρονομίες ή πολυπρισματικές αποδόσεις εκφράζει τις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπινου προσώπου όχι τόσο ως θέματος της ζωγραφικής, αλλά κυρίως ως βαθύτερης ουσίας. Ο πλούσιος ψυχισμός και η ουσιαστική γνώση της ζωγραφικής παράδοσης που αποκαλύπτεται στα έργα του τον συνδέουν με μεγάλες στιγμές της ευρωπαϊκής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας. Εκεί όμως που συναντιέται ο Μπέηκον με τον Γκρέκο, συναντιέται και ο παραμορφωτικός καθρέφτης με την εικονική πραγματικότητα: σήμερα το έργο του Πολυμέρη δέχεται νέες ερμηνείες και δημιουργεί νέες σκέψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου