5/16/2012

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: ΜΕΧΡΙ 27 ΜΑΙΟΥ 2012

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
«ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) διοργανώνει τον Ιούνιο του 2012 τον 2ο Εικαστικό Διαγωνισμό και Έκθεση με τίτλο: "Παράλληλοι δρόμοι".
          Σκοπός της Έκθεσης είναι ν’ αναδείξει  Καλλιτέχνες - εκτός Συλλόγου - στον Ελληνικό χώρο και να ενθαρρύνει τον Εικαστικό διάλογο μέσω της προβολής του έργου τους. Το θέμα των έργων είναι ελεύθερο.

                                              Δικαίωμα  Συμμετοχής
          Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες από 19 ετών και άνω, από όλη την Ελλάδα που δεν είναι μέλη του ΣΚΕΤΒΕ. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι από το χώρο της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής της Χαρακτικής, της Αγιογραφίας, του Ψηφιδωτού, της Φωτογραφίας, του Video Art, των Comics. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει σε έναν μόνο από τους παραπάνω τομείς.
Η έκθεση θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

          Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους με ηλεκτρονική Αίτηση στη διεύθυνση: sketbe@gmail.com  με θέμα: Για την Εικαστική έκθεση «Παράλληλοι δρόμοι», ή με επιστολή τους στη διεύθυνση: ΣΚΕΤΒΕ, Φλέμινγκ 10, 54642 Θεσσαλονίκη.

 - Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρία έργα. Μέγιστο μέγεθος  ορίζονται τα δύο τρέχοντα μέτρα τοίχου (δηλαδή μέγιστο πλάτος 2 μέτρα).
- Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για έκθεση (κάδρο και απαραίτητος τρόπος    ανάρτησης). Τα γλυπτά πρέπει να συνοδεύονται από τις δικές τους βάσεις. 
-  Στο πίσω μέρος κάθε έργου θα πρέπει να υπάρχουν, ο τίτλος του έργου κι ευκρινή     τα στοιχεία του καλλιτέχνη (ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας). Τα έργα    πρέπει να είναι πρόσφατες δημιουργίες των καλλιτεχνών (δύο τελευταίων χρόνων).
   Αντίγραφα έργων δε θα γίνονται δεκτά.
 - Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα των καλλιτεχνών     γίνεται δεκτή.
 - Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, με την αίτησή τους θα καταβάλουν το ποσό    συμμετοχής των 50 (πενήντα) ευρώ (Τράπεζα Πειραιώς – Αρ. Λογ. 5203-025359-018). Με την κατάθεση να αναφέρεται στο καταθετήριο το ονοματεπώνυμο καταθέτη και το Καταθετήριο να αποστέλλεται μαζί με το Βιογραφικό και την Αίτηση.


- ΠΑΡΑΤΑΣΗ
- Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: ΜΕΧΡΙ      27 Μαΐου 2012   .

Ευθύνη του κάθε καλλιτέχνη είναι:
1. η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής,
2. η αποστολή με ψηφιακό τρόπο (email, CD) των έργων που θα υποβληθούν
3. η ασφάλιση των έργων (καθώς ο ΣΚΕΤΒΕ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τα έργα κατά την προετοιμασία της έκθεσης, ή κατά τη διάρκεια της έκθεσης).
Διάρκεια – Χώρος έκθεσης

          Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2012 σε σημαντικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Λαογραφικό Μουσείο, Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς κ.α.). Ο Σύλλογος θα φροντίσει για την έκδοση προσκλήσεων, αφισών και καταλόγου.

Μεταφορά – Παραλαβή έργων
          Μετά το τέλος της έκθεσης, η παραλαβή των έργων θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο στις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας. Η μεταφορά τους εξ αρχής επιβαρύνει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Όσα έργα δεν παραληφθούν στον προκαθορισμένο χρόνο θα μεταφερθούν στα Γραφεία μας και το κόστος της μεταφοράς τους θα επιβαρύνει τον συμμετέχοντα.

Επιλογή των έργων
          Η επιλογή των έργων θα γίνει από Κριτική Επιτροπή καλλιτεχνών και Κριτικών έργων τέχνης της Β. Ελλάδος, κεκλεισμένων των θυρών.
          Η Κριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από εικαστικούς, ειδικούς, ιστορικούς τέχνης, και ιδιοκτήτες γκαλερί. 

          Τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στην Έκθεση του Ιουνίου.
Η ανάρτηση των έργων στον Εκθεσιακό χώρο θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Κάθε καλλιτέχνης που θα επιλεγεί και θα συμμετάσχει δικαιούται να πάρει τον κατάλογο της έκθεσης.

                                                Βραβεία – Έπαινοι

          Στην διάρκεια της έκθεσης θα απονεμηθούν από την 5μελή Καλλιτεχνική Επιτροπή της Έκθεσης τέσσερα Βραβεία  (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) για τις αντίστοιχες κατηγορίες (Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Φωτογραφία και Video Art). Θα δοθούν επίσης Ειδικές διακρίσεις – Έπαινοι στους επόμενους τρεις.
- Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δέχονται εκ των προτέρων τις κρίσεις της Καλλιτεχνικής και Κριτικής Επιτροπής, τόσο ως προς τα βραβεία, όσο κι ως προς τις διακρίσεις.
- Οι Καλλιτέχνες που θα βραβευθούν με το Α΄ Βραβείο κάθε κατηγορίας θα συμμετάσχουν (χωρίς επιβάρυνση ) με τα επιλεχθέντα έργα και με την πρόσφατη δουλειά τους, σε έκθεση που θα οργανώσει ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. προς τιμήν τους τον Δεκέμβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.
   Η Επιτροπή θα κρίνει εκ νέου τους καλλιτέχνες και ο ΠΡΩΤΟΣ από όλες τις κατηγορίες θα γίνει μέλος του Συλλόγου μας.

Πληροφορίες:

Γιώργος Πολίτης         sketbe@gmail.com
Ιωάννα Ασσάνη          ioassani@gmail.com
(ενώ ενημέρωση θα υπάρχει και στο blog του ΣΚΕΤΒΕ: sketbe.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου