7/17/2011

Έκθεσης Ζωγραφικής «Απρόοπτα Κόκκινα» της Σούλης Μπούσιου


Ο Δήμος Λιτοχώρου πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής της Σούλης Μπούσιου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου με τίτλο «Απρόοπτα Κόκκινα» από τις 9 έως τις 21 Αυγούστου 2011.

Εγκαίνια: Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 στις 9.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 9-21 Αυγούστου 2011

Ώρες λειτουργίας: 8.00 – 11.00 μ.μ. καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλ. 6976365336

Η Σούλη Μπούσιου γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 1985 εργάστηκε ως μεταφράστρια, διερμηνέας και καθηγήτρια στο Βέλγιο. Συγχρόνως σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Kortrijk (Βέλγιο), κοντά στους Hervé Martijn και Philippe Bouttens όπου αποφοίτησε το 2002 με Μεγάλη Διάκριση και το 2004 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της κι έλαβε το αργυρό τιμητικό μετάλλιο του Δήμου Kortrijk Είναι μέλος του Βασιλικού Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Βελγίου (KVBKB), της Φλαμανδικής εικαστικής ομάδας Kunstwerk(t), καθώς και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ). Έκανε 4 ατομικές και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία κι Ελλάδα. Εργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2007 ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Το κεντρικό θέμα στους πίνακες της Σούλης Μπούσιου είναι ο γυμνός άνθρωπος.
Με «μελαγχολικά», αλλά συγχρόνως, εκφραστικά χρώματα, ζωγραφίζει μοναχικές φιγούρες – κυρίως γυναικείες – τόσο ευάλωτες και τρωτές, όσο και προκλητικές και ερωτικές.
Το περιβάλλον δεν έχει σημασία. Οι φιγούρες είναι μοναχικές και το κλίμα των πινάκων εξωστρεφές με έντονη χρήση αντίθετων και/ή συμπληρωματικών χρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου