4/14/2011

ΕΚΘΕΣΗ Χ.ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ 18Την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση του Χρήστου Μπουρονίκου με τίτλο “Κρατώντας το πιστόλι ανάποδα”. Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση που διοργανώνεται στο Χώρο 18, φιλοξενώντας αυτή τη φορά έναν Έλληνα καλλιτέχνη ο οποίος ζει στο Βερολίνο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο τίτλος της έκθεσης νοηματοδοτεί την επιλεγμένη ενσωμάτωση στοιχείων, που προσδιορίζουν και ολοκληρώνουν βαθύτερες έννοιες, μέσω της ιδιότητας της βίας.

Οι καλλιτέχνης με έργα αμιγώς εικαστικά, εκφράζεται μέσα από πρωτογενείς συνθέσεις με ανεξαρτητοποιημένες αφηγήσεις. Εικόνες, μορφές και έννοιες, επιλεκτικά υιοθετήθηκαν και εντάχθηκαν στα έργα του, εκφράζοντας «σουρρεαλιστικές» εικόνες.

Με τις επισημάνσεις του ο καλλιτέχνης, ως μια κοινωνική χειρονομία έκφρασης, μορφοποιεί εικόνες και “πλαστικές” μεταφορές, προσδιορίζοντας την συνέχιση της ιστορικής ερμηνείας.

Ο καλλιτέχνης Χρήστος Μπουρονίκος για την σειρά των έργων αυτών που θα εκτίθενται στο χώρο 18 μέχρι τις 7 Μαΐου, επιγραμματικά σημειώνει:

"Κρατώντας το πιστόλι ανάποδα",

Εικόνα σουρρεαλιστικής προέλευσης.

Παιχνίδι με την Τέχνη του παραλόγου.

Ορισμός συμπεριφοράς μέσα απ" τον προσωπικό καθρέφτη.

Εργαλείο αμφίσημο, "πρώιμου πειρασμού” και "ώριμης βίας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου