3/20/2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Μ. ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η Μαρία Κομπατσιάρη συμμετέχει σε έκθεση που πραγματοποιείται στην Εταιρία Καλών Τεχνών-Οίκος των Καλλιτεχνών, “CASA DI DANTE”, στη Φλωρεντία. Στην έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης συμμετέχουν ακόμη οι: Montanarini, Schifano, Cesetti, Zianna, Festa, Troso, Purificato, Cascella. Μεταξύ των σύγχρονων καλλιτεχνών συμμετέχουν οι: Sandro Trotti, Gianpaolo Berto, Alfio Mongelli, κάτοχοι Πανεπιστημιακής Έδρας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και πολλοί ακόμα μετά από αυστηρή επιλογή των διοργανωτών.

Από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο του 2011, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους και μουσεία που αφηγούνται την ιστορία και σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσιάζουν την εξέλιξη της τέχνης σε όλα της τα στάδια με τη συνεισφορά πρωτεργατών της μοντέρνας τέχνης και προσεκτικά επιλεγμένων καλλιτεχνών του σύγχρονου καλλιτεχνικού πανοράματος, με στόχο να τονιστεί ότι η τέχνη μιλά ακόμη στην καρδιά των ανθρώπων και επιτυγχάνει να συγκινεί, να παρασύρει, να ανακαλεί στη μνήμη….

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη «μεταμόρφωση» της ίδιας της Τέχνης μέσω της συνάντησης-αντιπαράθεσης ανάμεσα σε διαφορετικές γλωσσολογικές τυπολογίες. Της Τέχνης που δεν μένει παγωμένη, δογματισμένη στο παρελθόν, αλλά αποτελεί τη συνέχεια μιας νέας «καλλιτεχνικότητας». Πρόκειται για μία έκθεση, όπου ο καθένας μπορεί να θαυμάσει διαφορετικές εκφραστικές συντάξεις μορφών του καλλιτεχνικού πανοράματος από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Το Τορίνο είναι η δεύτερη στάση της περιοδεύουσας έκθεσης τέχνης, στο διάσημο “SALA DELLE COLONNE, CASTELLO REALE del VALENTINIO”, την Άνοιξη από τις 28 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2011. Η Ρώμη είναι η τρίτη στάση αυτού του σπουδαίου ταξιδιού, από την Παρασκευή 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, στο συγκρότημα Sant’ Andrea στους “DIOSCURI DEL QUIRINALE”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου