5/01/2010

ΕΚΘΕΣΗ MAIL ART ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Απριλίου τα εγκαίνια της έκθεσης Mail Art του ΣΚΕΤΒΕ στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλάστρας. Η έκθεση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χαλάστρας και την οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα της έκθεσης είναι: "Όχι στη Βία. Ναι στη Δημιουργία. Τα Όρια στις Ανθρώπινες Αξίες" και πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 30ης Απριλίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών...


Παράλληλα με τα έργα της mail art του ΣΚΕΤΒΕ παρουσιάστηκαν έργα από άλλη συλλογή έργων mail art που είχε οργανώσει στο παρελθόν το μέλος του ΣΚΕΤΒΕ Γωγώ Γρηγοριάδου με θέμα τη βία κατά των γυναικών.


Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους και μαθητές των σχολείων της Χαλάστρας και των Κυμίνων, που πραγματικά έδωσαν με μοναδικό τρόπο τα δικά τους μηνύματα! Άλλωστε η έκθεση αυτή σχεδιάστηκε με τον Κώστα Βουδούρη, Αντιδήμαρχο Χαλάστρας και την Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο να είναι τα παιδιά στο επίκεντρο... Κυρίως τα παιδιά ως νέοι δημιουργοί.



Στην έκθεση βρέθηκαν εικαστικοί, εκπαιδευτικοί, τοπικοί παράγοντες, πολύς κόσμος και μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής.



Η τελετή των εγκαινίων εμπλουτίστηκε από performances, τραγούδια και χορούς που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, που πραγματικά εντυπωσίασαν।





Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εικαστικά εργαστήρια που οργάνωσαν εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ (Αφροδίτη Καραμανλή, Χρύσα Σταύρευα, Liu Wei Xing και Γιώργος Πολίτης) και συμμετείχαν οι μαθητές, που δημιούργησαν υπέροχα έργα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου