12/02/2009

"5+1 ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ" ΣΤΟ ΙΧΝΗΛΑΤΟ

Μετά την επιτυχή παρουσίαση στον χώρο τέχνης «Ιχνήλατον» στη Βάρη και στον «Τεχνοχώρο» στα Ιωάννινα η έκθεση «5+1 εικαστικές συνομιλίες» μεταφέρεται από 3 έως 19 Δεκεμβρίου στο “Ιχνήλατον” Θεσσαλονίκης (πεζόδρομος Γεωργίου Σταύρου).
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βαφειάδης, Θανάσης Καραμήτας, Νικόλας Κυριακού, Ζαχαρίας Κουμπλής, Γιάννης Μαβίδης και ο γλύπτης Νίκος Μπαχαρίδης.
Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια του Μακεδονικού Μουσείου σύγχρονης τέχνης κ. Σύρογλου Κατερίνα και η ιστορικός τέχνης Μάρω Ψύρρα στο προλογικό τους σημείωμα για τον κατάλογο της έκθεσης αναφέρουν:

“…Για όλους εμάς που προσεγγίζουμε το εικαστικό αποτέλεσμα, η συνομιλία με τους έξι δημιουργούς πραγματοποιείται στον αέναο και γοητευτικό κόσμο του ονείρου όπου οι εσαεί ταξιδευτές-δημιουργοί χαρτογραφούν όσα κινούνται πέρα από τα όρια του ορατού…”
“…Στο πλαίσιο της έκθεσης «5+1 Εικαστικές Συνομιλίες», το φιλότεχνο κοινό έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει το έργο πέντε καλλιτεχνών που υπηρετούν το μέσο της σύγχρονης ζωγραφικής αλλά και ενός γλύπτη που διαπραγματεύεται τις αξίες της σύγχρονης γλυπτικής. Με πλούσιο εικαστικό λεξιλόγιο ο κάθε καλλιτέχνης κινείται σε έναν συνδυασμό παραστατικών και αφηρημένων εκφράσεων, συνομιλεί με τα έργα των υπολοίπων και προσκαλεί τον επισκέπτη σε έναν ανοικτό διάλογο…”.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 7.00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου