7/31/2009

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ








































Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμποσίου Γλυπτικής στην Αιανή Κοζάνης.

Συμμετείχαν τα μέλη του ΣΚΕΤΒΕ: Δημήτρης Αδαμόπουλος, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Σαντζέ Μιτάλ, Νίκος Μπαχαρίδης (γλύπτες) και Ντίνος Παλιάν και Χρύσα Σταύρεβα (ζωγράφοι). Επίσης συμμετείχε στο συμπόσιο και ο γλύπτης Γκέλας Χρυσοστομίδης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.















Διακρίνονται από αριστερά: Χρυσοστομίδης, Μπαχαρίδης, Μιτάλ, Αδαμόπουλος, Σταύρεβα, Καρώνης και Μάγειρας

1. "Χελώνα"

Δημήτρης Αδαμόπουλος

(επιζωγραφισμένο από τη Χρύσα Σταύρεβα)




















2. "Φιγούρα"

Θάνος Καρώνης




























3. "Κόρη"

Παρασκευάς Μάγειρας

(επιχρωματισμένο από το Ντίνο Παλιάν)



























4. "Εσωτερική ένταση"

Σαντζέ Μιτάλ



























5. "Κύμα"

Νίκος Μπαχαρίδης




























6. "Αδάμ και Εύα"

Γκέλας Χρυσοστομίδης


(επιχρωματίστηκε από τους Ντίνο Παλιάν και Χρύσα Σταύρεβα)






























Στόχος ήταν η αναζήτηση της σχέσης μεταξύ μάρμαρου και χρώματος, γλυπτού και ζωγραφικής. Και το αποτέλεσμα... μοναδικό! Αν μη τι άλλο, πέρα από το εικαστικό κομμάτι του project, είναι βέβαιο ότι οι εικαστικοί πραγματοποίησαν ένα ... πείραμα: προσέγγισαν αρχαίες τεχνικές μέσα από τη σύγχρονη γνώση και οπτική και έβαλαν τα θεμέλια για αναζήτηση και έρευνα σε βάθος χρόνου. Ζητήματα του κατά πόσο θα επηρεαστούν τα ζωγραφικά μέρη από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες (καθώς θα εκτίθενται σε ανοικτό χώρο) είναι θέματα που θα απασχολήσουν τόσο τους εικαστικούς, όσο και το ίδιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, που διοργάνωσε το Συμπόσιο αυτό.


Σαν ΣΚΕΤΒΕ οφείλουμε να συγχαρούμε το Μουσείο Αιανής τόσο για την ευαισθησία του σε ζητήματα εικαστικών, όσο και για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια εκεί με την καθοδήγηση της κυρίας Γεωργίας Καραμήτρου Μεντεσίδη. Επίσης να συγχαρούμε τους εικαστικούς- μέλη του Συλλόγου- για τα υπέροχα γλυπτά που μας παρουσίασαν μετά από επίπονη δουλειά τριών εβδομάδων. Ιδιαίτερα το Θάνο Καρώνη για την ιδέα της διοργάνωσης ενός τέτοιου Συμποσίου.

-----------------

Συμπόσια Τέχνης έχουν διοργανωθεί και από το ΣΚΕΤΒΕ, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο Ιστορικό του Συλλόγου και στις Δραστηριότητες του ΣΚΕΤΒΕ στα 26 χρόνια λειτουργίας του (εδώ στο blog μας), αλλά προγραμματίζονται και σχετικά ... σύντομα.
Stay tuned...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου