6/11/2017

Τα "Ιδιόλεκτα" της Μαρίας Κομπατσιάρη σε έκθεση στο Hyatt Regency Thessaloniki

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 - Ο Οίκος Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House παρουσιάζει την σειρά ζωγραφικών έργων “Ιδιόλεκτα” της εικαστικής δημιουργού Μαρίας Κομπατσιάρη σε έκθεση στο Main Lobby του πολυτελούς θερέτρου Hyatt Regency Thessaloniki, το οποίο θα κοσμήσουν με την παρουσία τους μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Η έκθεση αποτελείται από εννέα έργα της σειράς, τα οποία “διαβάζονται” αμφισήμως, τόσο ως “τριάδες” όσο και ως μεμονομένα έργα με διαφορετικές αναγνώσεις. Ο Διευθυντής του τμήματος Τέχνης του Myrό Antiques House κ. Πάρης Καπράλος επισημαίνει σε σχετικό σημείωμα του: “Εννέα παράθυρα σε ξεχωριστούς κόσμους, τους δικούς της, ανοίγει η εικαστική δημιουργός Μαρία Κομπατσιάρη με τα έργα της σειράς της “Ιδιόλεκτα”. Με γραφές που τιμούν απόλυτα τον τίτλο της σειράς, αλλά συγχρόνως απεικονίζουν όσο και συμβολικά καταδεικνύουν, οι πίνακες είναι απόλυτα ξεχωριστοί παρά την ομοιότητα ύφους που τους διακρίνει, γεγονός που τους καθιστά μοναδικούς μάρτυρες, και εμάς μυσταγωγούς της γραφής μιας νέας εποχής παρά ενός διαφορετικού τόπου”.
Τα έργα της σειράς είναι διαθέσιμα για απόκτηση από τον οίκο Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House τόσο στην διάρκεια της έκθεσης τους όσο και κατόπιν. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (τηλ. 6971890212, email myro.antiques.house@gmail.com).
Σύντομο Βιογραφικό
Η Μαρία Κομπατσιάρη γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας. Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής Αθηνών. Ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1980. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος σε προπαρασκευαστικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε με ελεύθερες σπουδές σε εργαστήρια ζωγράφων. Παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο Κέντρο Χαρακτικής Νεάπολης με το Ruud Matthes & λιθογραφίας με την Erika Gudensrajer. Παρακολούθησε τα μαθήματα Πολιτισμού κα ιστορίας της Τέχνης που διοργανώνει το Μακεδονικού Μουσείου Συγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης από το 2008-2015. Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό προγραμμα " Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ 7+1 Μαθήματα"που διοργάνωσε το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης -Συλλογή Κωστάκη, το Νοέμβριο 2013- Ιανουάριο 2014. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το 2015 το Πρόγραμμα Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Α.Ε.Ι.(Π.Ε.ΓΑ.) με τίτλο "Πρόγραμμα Επικαιροποίησης των γνώσεων αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, για την εφαρμογή και εμπέδωση συγχρόνων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης καθώς και ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό Πολιτισμό.Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας). Είναι μέλος του Ε.Τ.Ε.Ε. (Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας). Είναι μέλος του Ο.Σ.Δ.E.Ε.Τ.Ε. (Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Των Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους)Είναι μέλος του"NPO" IMCF International Art Council (Kokusai Bijyutsu Shingikai) Kobe– ΙαπωνίαΕίναι μέλος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Διετέλεσε ( 2009-2010) μέλος της επιτροπής εικαστικών των Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου