6/15/2017

Δίον- Δελτίο τύπου

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και με την αιγίδα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, διοργανώνει Συμπόσιο Ζωγραφικής στον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης του Δίου, από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου 2017.
Το θέμα του Συμποσίου είναι ' Νερό και Αρχαιότητες', που αποτελεί άλλωστε την βασική ιδιαιτερότητα των ανασκαφών στο Δίον. Είναι γνωστό ότι τις εν λόγω ανασκαφές διεξήγαγε με εξαιρετική επιτυχία και για σαράντα συναπτά έτη ο καθηγητής κ. Δημήτριος Παντερμαλής , που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Στόχος του Συμποσίου είναι ο συγκερασμός της Σύγχρονης Τέχνης με την Τέχνη της Αρχαιότητας, η προσέγγιση όχι από την θεματολογική πλευρά, αλλά από την εύρεση κοινής εικαστικής αντίληψης των δύο Τεχνών, της Αρχαίας και της Σύγχρονης μέσα στον χώρο της ιερής πόλης των Μακεδόνων. Έτσι οι καλλιτέχνες θα εργαστούν μέσα στον επισκέψιμο χώρο των ανασκαφών, ώστε να αντλήσουν στοιχεία απευθείας από τα ευρήματα και τα μνημεία.
Για να γίνει αυτό δυνατό, ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. αποτάθηκε στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, η οποία μέσω της προϊσταμένης αρχαιολόγου κ. Ε. Παπασταύρου, ανταποκρίθηκε πρόθυμα και θερμά, προσφέροντας την άδεια και την αμέριστη συμπαράσταση της. Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και ΟΡ.ΦΕ.Ο αποφάσισαν από κοινού στο Συμπόσιο ζωγραφικής και συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εικαστικών Πιερίας και του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πολύγυρου.
Έτσι δεκαπέντε περίπου καλλιτέχνες μέλη και των τριών φορέων (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Σ.Ε.Κ.Π. και Σ.Ε.Π.) θα εργαστούν από κοινού το διάστημα 19-23/7 καθ 'όλη την διάρκεια της μέρας και θα συνομιλούν με τους επισκέπτες, αναλύοντας την προσέγγιση και τις τεχνικές τους. Τα αποτελέσματα των εργασιών τους θα εκτεθούν στην πρώτη από τις τέσσερις περιοδικές εκθέσεις του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. στο Κέντρο Ψηφιδωτού του Δίου, το διάστημα από 1/7 έως 17/7, παράλληλα με την μεγάλη έκθεση του Συλλόγου που θα διαρκέσει από 1/7 έως 31/8/17 στο ίδιο κτίριο.
Τέλος οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι:
Γιάννης Αδαμαντίδης, Σοφία Αμπερίδου, Γιώργος Αρσένης, Λίνα Γιαμούζη, Ιβάνκα Ιβάνοβα, Ντορότα Καραηλία, Αφροδίτη Καραμανλή, Ευφροσύνη Λιάρα, Χάρης Μητρούσης, Λουίζα Μπελογιάννη, Κωνσταντίνος Παλιάν και Χρήστος Πειραλής.
Για τον
ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο Πρόεδρος κος Γρ. Παπαχρήστου
Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. ο Πρόεδρος κος Κ.Παλιάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου