5/09/2016

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


WINE SPIRIT / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο Wine Spirit/Το Πνεύμα του Κρασιού θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη) την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στις 20.00.
Μακραίωνο σύμβολο και θεϊκό δώρο, το κρασί εξαπλώθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου, διεκδίκησε μια πρωταρχική θέση στις παραδόσεις, στις δοξασίες και στις λατρείες των λαών της, προσδιόρισε το χώρο, τη γενικότερη διακίνηση αγαθών και ιδεών, και αναδείχθηκε σε ενοποιητικό και αναπόσπαστο στοιχείο των πολιτισμών της στο πέρασμα των αιώνων.
Η έκθεση Wine Spirit / Το Πνεύμα του κρασιού επιχειρεί μέσα από τα έργα 34 Ελλήνων καλλιτεχνών να συνδυάσει μ' έναν πρωτότυπο, ευρηματικό και ευφάνταστο τρόπο, εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές, με κοινό άξονα το κρασί.
Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Λήμνου, προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Χώρου Τέχνης “Ώχρα Μπλε” και θα παρουσιαστεί ακολούθως στη Μύρινα της Λήμνου, στο χώρο Αποθήκη, από τις 16 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου 2016.
Την επιμέλεια έχει ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Βαβάτσης Γιώργος, Βούσουρας Ανδρέας, Γιανναδάκης Μανόλης, Δαμπασίνα Λυδία, Δεσποτέρη Ντίνα, Ελευθεριάδης Μάριος, Επιτρόπου Στέφανος, Θεοφυλάκτου Ελένη, Inkarnato Paolo, Καββαθά Αντιγόνη, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κομπατσιάρη Μαρία, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντοσφύρης Χάρης, Κοτούλας Απόστολος, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Λιούκρας Σωτήρης, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μαυρίδης Έκτορας, Μακρή Τέτα, Μπλιάτκας Νικόλας, Μπονάτσου Ισμήνη, Ξαφοπούλου Αλεξία, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπαδοπούλου Αγγελική, Πουλαντζά Νατάσσα, Σεπετζόγλου Νίκος, Σιατερλή Δήμητρα, Σφούνης Θωμάς, Τερζής Νίκος, Τσακίρης Γιώργος, Τσεριώνης Γιώργος, Χριστοφορίδου Ειρήνη.
Την έκθεση θα συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, σε ελληνικά και αγγλικά, και θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο, που θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και βραδιές οινογνωσίας.
Διάρκεια έκθεσης : 12 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 10.00 -17.00,
Σάββατο, 11.00-15.00, Κυριακή και Δευτέρα, κλειστά
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Casa Bianca , 2310 427555, 2313 31853

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου