11/04/2014

Διεθνές βραβείο στη Μπιενάλε του Μπουένος Άιρες στη Χρυσούλα Σκεπετζή




qqqq DSC_0101










Με μια σημαντική διάκριση επέστρεψε από την Αργεντινή το μέλος μας, η εικαστικός Χρυσούλα Σκεπετζή. Η διακεκριμένη καλλιτέχνιδα συμμετείχε στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Αργεντινής πραγματοποιήθηκε στο Buenos Aires και απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία «Μικτή Τεχνική».







Η Μπιενάλε στεγάζεται στο Centro Cultural Borges και γίνεται με την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Αργεντινής. Φέτος συμμετείχαν περίπου 350 καλλιτέχνες από 38 διαφορετικές εθνικότητες και από τους χώρους της ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεις,ψηφιακής τέχνης και video art με προσκεκλημένη την Ελληνίδα εικαστικό Χρυσούλα Σκεπετζή, όπου εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς της παρακολούθησε συνέδρια και διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Μπιενάλε.

11  DSC_0358








Η κριτική επιτροπή της Μπιενάλε που απαρτίζονταν από κριτικούς και ιστορικούς τέχνης της Ευρώπης της Ασίας και της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σ’ αυτήν ξεναγήθηκαν σε μουσεία, στούντιο καλλιτεχνών και χώρους τέχνης με την επιμέλεια του καθηγητήGregory Luque. Στα εγκαίνια της Μπιενάλε του Buenos Aires παραβρέθηκε η πρέσβης της Ελλάδος στην Αργεντινή,κ. Ελένη Λειβαδίτου.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σκεπετζή συμμετείχε και στο παρελθόν σε Μπιενάλε τέχνης στο Μεξικό και στην κατηγορία εγκατάσταση όπου κι εκεί είχε αποσπάσει το 2ο βραβείο.
Στη φωτογραφία επάνω η εικαστικός Χρυσούλα Σκεπετζή με την Ελληνίδα πρέσβη στην Αργεντινή κ. Ελένη Λειβαδίτου  μπροστά στα δύο έργα με τα οποία η καλλιτέχνιδα εκπροσωπήθηκε στη μπιενάλε. Κάτω φωτογραφία από την τελετή απονομής των βραβείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου